< Tilbake til oversikten

Gressforet kjøttfe?

#1

KarMa40 sa for siden:

Min sambo leser "The Paleo Solution", som dekker intoleranse-kostholdet hans fullstendig og blir glødende overbevist om alt.

Hvor står folk på gressforet kjøtt? I denne boken henvises det til forskning som viser at utegående fe produserer kjøtt med mye mer omega-3 enn fe som får korn og kraftfor. (Og det hjelper ikke at kornet er økologisk heller)

Får man i det hele tatt kjøpt gressforet kjøtt som vanlig forbruker?

Han har funnet denne www.fjordangus.no/index.php?name=Kjottsalg_host_2010.html
Noen som har prøvd? Eller som skjønner hva det koster?:o
Eller som er nabo og kan fortelle at de børster kyra hver dag og pynter med sløyfer?


#2

Kanutten sa for siden:

Bror har gressforet storfe. Men når dyra slaktes så blir ikke kjøttet merket med hvor de kommer fra. Kun hvor de er slaktet. Hadde det stått gårdsbruk kunne forbruker selv valgt hvilken gård de vil ha kjøttet fra. Bror elsker dyra sine. Han jobber 10-15 timer hver dag.

Bror har drevet med naturlig drift i mange år, men han får ikke gehør for det grunnet disse reglene. Så kjøtt fra hans gård blir blandet med kjøtt fra mer effektive gårder...


#3

Eris sa for siden:

Det kan virke som om dyr oppforet på kraftfor gir dårligere kjøtt og egg.

Link

Jeg foretrekker produkter der dyra får gå fritt, både pga dette og fordi jeg er for et bedre liv for produksjonsdyra. Høns er ofte to eller tre i et lite bur. Der blir som regel en av de plaget og stukket hull på av de andre sine nebb.


#4

TigerTove sa for siden:

Er flere som produserer såkalt "ekstensivt", uten kraftför. Deriblandt oss :)

Om det er merka rase på storfekjøttet er Herford og Aberdeen Angus mest sannsylig "grassfôra", mens Charolais og Limousin kan fôres "hardere" og gir derfor oftere kraftfôr.


#5

Kanutten sa for siden:

Vet bror har Hereford, Angus og ikke minst Limousin.... Men Charolais har ikke jeg hørt at han har...


#6

TigerTove sa for siden:

Vi har en salig blanding ;) noen reinrasa og noen litt av hver. Men alle går kun på grass.


#7

KarMa40 sa for siden:

Okei, men må det noe spesielt tilfor å starte eget utsalg av eget kjøtt?

Er det i det i det hele tatt lov å slakte selv for salg?


#8

TigerTove sa for siden:

Mattilsynet er nøye og det er ei papirmølle man må gjennom, er ganske strengt for å slakte for salg. Det går selvfølgelig ann å sende til slakt og så "ta igjen" kjøttet. Jeg ville alliert meg med en bonde i nærheten, evt en gårdsbutikk. Hvis du holder til på østlandet kan du jo sjekke ut denne :)


#9

KarMa40 sa for siden:

Takker for raske svar forresten!! :):):)

Dere er bra damer!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.