Restart sa for siden:
Synes dette utdraget av en artikkel jeg fikk tilsendt på mail var så fint forklart at jeg vil legge det ut her også...
"Et høyt inntak av karbohydrater som vi finner i brød, poteter, ris og pasta, fyller cellene våre med lett tilgjengelig energi i form av glukose.
Når vi akkumulerer mer glukose i cellene våre enn vi kan forbruke, vil glukosen virke som et hormon og slå på de genene som sørger for at glukose omdannes til fett og slå av de genene som sørger for at kroppsfett omdannes til energi og varme.
Derved lagres energien i karbohydratene som fettreserver på kroppen fremfor å frigjøres.
Mange bærer derfor på store energireserver samtidig som de paradoksalt nok opplever mangel på energi og overskudd. "
Den raskeste og mest effektive veien til mer energi og mindre kroppsfett, er å snu prosessen ved å slå av fettlagringsgenene og slå på fettforbrenningsgenene.
Det første oppnås ved å kutte ned på karbohydratene, og det andre oppnås ved å øke inntaket av de to essensielle fettsyrene: Omega 3 og Omega 6.
Begge disse fettsyrene slår på gener som omdanner fett til energi og varme, og slår av gener som omdanner næringen til fett.
Omega 3 er den mest effektive fettforbrenneren.
Mettet og enumettet fett stimulerer ikke fettforbrenningen (med unntak av kokosfett), men undertrykker heller ikke fettforbrenningen slik som karbohydrater. "
Mener det var skrevet av Udo Erasmus