Mens jeg sto og glodde formålsløst inn i kjøleskapet fikk jeg plutselig øye på en flaske Udo's Choice i kjøleskapet. Det er lenge siden jeg kjøpte den, men jeg har rett og slett glemt den ut. Sjekket Best før datoen, og den var desverre 04.04.2011. Flasken er uåpnet og har stått i kjøleskapet hele tiden. Tror dere det er trygt å drikke den?
Du bør sikkert kjenne etter (lukte) om den er harsk, men er den ikke det kan du nok trygt spise den. Men nå vet jeg ikke hvor lett det er å kjenne det på Udos'en, da ... :o
Nei, det er ikke så lett hvis du ikke har kjent det før ... men du har sikkert spist en og annen nøtt som har vært harsk i løpet av livet, i alle fall hvis du har spist valnøtter. Hvis du husker den smaken/lukta, så prøv å sammenligne med det :)
Nå har jeg prøvd. Oljen luktet ingenting i grunn. Men herre min hatt så stram smak det var! Veldig stram smak av linfrø, og litt som en dårlig nøtt, som du beskriver. Tror dere den er dårlig nå, eller er smaken bare så stram på Udos? Jeg fikk skikkelig sjokk når jeg smakte den, og den smaken sitter i fortsatt (tok bare en halv teskje) :p
Linfrøsmaken er litt stram, ja :ja: Men det at den smaker litt dårlig nøtt ville gjort meg litt skeptisk - jeg er nøye med oljer, for er de harske er de plutselig ikke så sunne for kroppen lenger, og da er jo litt av vitsen borte ...
JEG synes udos smaker slik, andre har kanskje en annen oppfatning. Det er derfor jeg har lurt på hvordan man kan kamuflere smaken. :p Smaken sitter leeeenge!
Min flaske var helt ny da jeg erfarte den smaken. :ja: OG det har vært samme smaken på alle jeg har kjøpt. Vet det er flere her som har reagert på smaken, så hvem vet om din flaske. :o Oooog dermed var du like langt. :rolleyes:
Søren og at jeg ikke har smakt Udos tidligere. Da hadde jeg jo visst om det var rett smak eller ikke :rolleyes: Jeg er som Frøy, svært skeptisk til oljer (egentlig all mat utenom egg) som har gått ut på dato. Når jeg sysn smaken var så ekkel og den i tillegg gik ut på dato for over tre måneder siden tror jeg rett og slett jeg dropper den. Får heller kjøpe kapsler :)
Ja, jeg vet jo at mange reagerer på smaken. Problemet mitt er at jeg ikke vet hvordan den smaken skal være og derved ikke om oljen min er dårlig eller ei :) Men den luktet nesten ingenting, så jeg tror vel egentlig at den er helt fin, men at jeg syns den smaker skikkelig ekkelt :p For sikkerhets skyld går den i søpla :ja:
Olja smaker stramt og lite godt synes jeg.
For og klare og bruke opp flaska (hater å kaste mat) brukte jeg den på salater der jeg også hadde nøtter eller rista gresskarkjerner. Da klarte jeg å kamuflere oljesmaken slik at vi fikk brukt den opp.
Jeg bruker kaldpressa linfrøolje ofte, og den smaker langt fra så stramt som Udos Coice gjør
Jeg er ikke skeptisk til mat som er utgått på dato generelt, f eks biff er best et par dager etter datostemplinga ;), og matvarebransjen setter veldig korte holdbarhetsfrister på mange matvarer. Jeg så nettopp en dokumentar om matsøppel, der f eks en fransk dagligvarekjede fjernet alt av matvarer seks dager før holdbarhetsdatoen ...! De begrunnet det med at folk ikke kjøpte etter det fordi de var redde for å ikke klare å spise opp innen fristen. Men faktum er at yoghurten (som jo er syrnet) holder seg lenge etter holdbarhetsdatoen, og det samme gjelder mye annen mat. Så det kastes utrolig mye fullt brukbar mat, og det har bare blitt mer og mer av det de siste årene. Ille :(
Kjøtt som har gått ut på dato har jeg skikkelig skrekk for :eek: Sånn ellers så spiser jeg jo ikke så mye matvarer med kort holdbarhet lengre så vi får alltid spist opp maten lenge før den blir dårlig :) Så er det vel også forskjell på "Best før"-dato og "Holdbar til"-dato. Egg må være det latterligste produkter. De holder jo minst 2-3 måneder etter datostemplinga.
Kjøtt snuser jeg meg til om det er ødelagt selv om det er utgått på dato. Sjelden jeg kaster kjøtt.. :p Men kjøttdeig har jeg ofte kastet, både før og etter dato.. :confused:
Det JEG er mest skeptisk til er faktisk ris og poteter... :o Nå spiser ikke jeg det, men jeg lar aldri ungene spise to dager gammel ris og ikke tre dager gamle poteter.. Kokt seff. Har hørt SÅ mye om sykdom og elendighet forbundet til det, så DER er jeg krass...:o
Skjønner det, men det er forskjell på kjøtt, da :) Oppmalt kjøtt som kjøttdeig er jeg forsiktig med, og kylling og svin er jeg også påpasselig med - jeg bruker nesa på alt. Men biffkjøtt har bare godt av å mørnes :ja:
Forskjell på "best før" og "holdbar til", ja, tenkte jeg skulle nevnt det jeg også. Men ferskvarer har vel stort sett "holdbar til"-dato tror jeg. Og ja, egg er i en klasse for seg når det gjelder tåpelig merking!
Mens kaker og sånt kan stå på hylla i månedsvis, smekkfullt av e-stoffer ... Tror jeg foretrekker mat som man kan merke om er fersk eller ikke, jeg :ja:
Så vidt jeg vet er kjøttdeig ganske utsatt for bakterier pga at den kvernes, så om man er uheldig kan den bli sur før den går ut på dato. Jeg synes for øvrig de har VELDIG lang holdbarhetsfrist på akkurat kjøttdeig, jeg sto i butikken i dag og så på kjøttdeig som var produsert 30.06 og var grålig og uappetittlig, likevel hadde den frist frem til 21.07 eller noe sånt hvis jeg ikke husker feil ...
Sånn sett er det en veldig god ting at det ble forbudt å bruke CO2 for å holde maten rosarød og "fersk", nå ser vi hva vi får. Jeg leter meg alltid frem til den ferskeste kjøttdeigen, og kjøper sjelden hvis den er over tre dager gammel. Jeg synes fortsatt det er synd med tanke på all maten som kastes, men kjøttdeig er og blir et produkt jeg er skeptisk til etter e.coli-utbruddet for et par år siden og det som kom frem da angående produksjonen :cool:
Fikk et godt tips av Terje på Sunkost på Metro på Lørenskog (herregudavmegda, så mange på'er) i dag: En liten skvett usukret blåbærsaft, for eksempen den fra Helios først i glasset, så Udo's, og vips så er den verste smaken borte. Prøvde nå i kveld, og plutselig smakte det helt ok. :heia::heia::heia:
Ja, det mener jeg da absolutt! Det er jo det jeg prøver å si, at man må bruke skjønn.
Å skylle ned med masse varmtvann og såpe (enten det er zalo, sunlight eller grønnsåpe) er jo ikke like ille som salmiakk, men likevel ikke spesielt bra ... Som du sier, Udos'en er jo flytende og tetter antagelig ikke avløpssystemet, men da trenger man jo heller ikke gjøre noe annet enn å helle den nedi, man bruker jo såpass mye varmtvann at den blir skylt vekk likevel.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.