Hadde veldig lyst på sjokolade, så da fant jeg ut at jeg ville lage sjokoladekuler. Disse ble sykt gode!!
Ingredienser (10 kuler):
7 ss sukrinmelis
3 ts kakao
3 ss smør
Et par dråper søtning (Jeg brukte English Toffee)
10 hasselnøtter
100 gr mørk sjokolade (jeg brukte halvparten 75% appelsinsjokolade og halvparten 85% sjokolade)
Kokkosmasse
Mykne smøret og ha i sukrinmelis, kakao og søtning. Smelt sjokoladen i en egen bolle (gjerne i vannbad). Sett den første blandingen i kjøleskapet om smøret ble for mykt så den stivner litt.
Ta en middagstallerken og dekk med kokkosmasse.
Dette er litt klissete: Ta en liten klump med den første røra og dytt rundt en hasselnøtt. Dypp hele blandingen i den smeltede sjokoladen, bruk en skje til å få sjokolade på hele, og bruk gaffelen til å lempe klumpen over i kokkosmassen. Hell ny kokkosmasse over til hele er dekket med kokkos. Kokkos er billig, så ta heller litt mye enn lite.
Gjør dette med alle ti klumpene og sett i kjøleskapet. De kan spises etter 30 min, men desto lenger de ligger i kjølen, desto bedre er de. Best er de dagen etterpå :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.