< Tilbake til oversikten

Kan man plutselig bli overfølsom for egg?

#1

Shamu sa for siden:

Jeg har spist ketogent lavkarbo i ca 5 måneder nå. Siste måneden har jeg blitt hinsides kvalm hver gang jeg spiser mat basert på mye egg; som rene kokte egg og omelett.
Jeg spiser dette stort sett kun i helgene, så det er ikke det at jeg har overspist meg på egg, så jeg skjønner det ikke helt.
Det er så ille at de første gangene trodde jeg at jeg hadde fått omgangssyken, da jeg er såpass kvalm at jeg går og svelger, har stor klump i magen og sikter på badet støtt og stadig.

Jeg har aldri hatt problemer med egg før, så er dette en lavkarbogreie?

Nå har jeg spist lavkarbopizza for første gang siden vi startet, hvor bunnen bla er basert på 4 egg. Og jeg kjenner kvalmen ulme... hjelp! Jeg kan ikke leve lavkarbo og ikke kunne spise egg. Det er jo egg i alt! :confused:


#2

manne sa for siden:

Mannemannen spiser seg av og til "mett på egg".. ikke det at han er allergisk i ordets rette forstand, men kroppen hans mener at han muligens ikke burde spist egg. Etter å ha holdt seg borte fra egg en periode er han symptomfri igjen.

Han lever lavkarbo uten egg. Det er faktisk ikke noe stort problem. :)


#3

Shamu sa for siden:

Nei, man kan selvsagt klare seg uten egg. Men jeg baker jevnlig lavkarbobrød med egg, pannekaker med egg, muffins osv... i tillegg til omelett og kokt egg.
Fryktelig kjedelig å ikke kunne ha noe av dette.
Ikke minst mener jeg å huske at det skal være egg i de fleste kaker... og vi starter snart bursdagssesongen. :trassig:


#4

manne sa for siden:

Ikke sant?

Da jeg fikk påvist at jeg burde holde meg borte fra hvetemel var det plutselig hvetemel i ALT... :eek:


#5

Shamu sa for siden:

Fryktelig kjedelig.

Men jeg er jo nysgjerrig på om det er "vanlig" at dette skjer med lavkarbo?
Det er jo så mye annet som skjer med kroppen på dette kostholdet, at jeg blir ikke overrasket over noe lenger.. hehe


#6

TrillTrall sa for siden:

Min erfaring er at ja, man godt bli overfølsom for (eller plutselig ikke tåle) en matvare i voksen alder. Min mor som alltid var en kalv fikk plutselig veldig vondt i magen når hun drakk melk i en alder av over 60 år. Min far tåler ikke egg lenger og han fikk vel det i slutten 60-årene. Det var tidligere ikke noe problem for noen av dem.


#7

Charlott sa for siden:

Jeg har utviklet en rimelig heftig allergi mot ting jeg har brukt/fått i meg/spist i mange år tidligere.
Så det er fullt mulig ja :)


#8

manne sa for siden:

Storesøsteren min elsket mandariner, appelsiner og sitroner... en jul... litt for mange mandariner...nå er hun allergisk for alt sitrus... :(


#9

Shamu sa for siden:

Herlighet, jeg takler ikke det da! Hulk! Jeg må kunne lage kaker og pizza når jeg nettopp har oppdaget den fantastiske lavkarbopizzaverdenen. :(


#10

manne sa for siden:

Hva om du holder deg helt vekk fra det rent da? Ref: omelett og stekt/kokt osv?


#11

manne sa for siden:

Tror du at du kan bruke egg i baking osv da?


#12

Shamu sa for siden:

Jeg skal prøve å bruke eggepulver en liten stund og se om det hjelper å holde seg helt borte fra egg, for så igjen å teste egg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.