< Tilbake til oversikten

Hva bruker dere kokosmelk til?

#1

manebane sa for siden:

Trenger tips :D

Har hatt to bokser hittil i hus. Første gangen hadde jeg den bare i panna når jeg stekte mat slik jeg ellers bruker å ha cf. Syns ikke det ble så godt så resten av boksen gikk i søpla.

Boks nr 2 lagde jeg bountybiter av i går. Smakte på boksen og syns den er god og mild på smak, nesten så jeg kunne spist/drukket den rett fra boksen.
Så jeg tok vare på resten i kjøleskapet.

Men jeg er jo en kokosmelkjomfru:o og vil veldig gjerne høre deres erfaringer?

(Fant ut at santa maria sin inneholdt 1,0 kh per 100)


#2

TigerTove sa for siden:

Jeg har den i fiske- og kyllingsuppe, nydelig med litt chili. Ellers bruker jeg den til å spe karrisaus.


#3

Nnem sa for siden:

Har brukt det i kyllinggryte og bounty.


#4

Alynna sa for siden:

Kokosmelk med høyt fett og lavt karboinnhold er jo gull på dette kostholdet - og fettet er jo kaldpresset og like høy kvalitet som cocosaen, men mye billigere, så dette burde man bruke så ofte som mulig

Jeg elsker å bruke den i thai green curry og tom kha gai - vær obs på mange idiotiske fornorskede oppskrifter med ingefær i istedet for galanga - det er bare tull. Om man ikke har tilgang på galangal holder det å kjøpe en ferdig currypasta og kanskje ha i ekstra sitrongress e.l.

Mer indisk-inspirerte oppskrifter er også nydelige med kokosmelk i, evt. blanding av det og yoghurt.


#5

Peppa Gris sa for siden:

Kylling og spinatsuppe.


#6

Imp sa for siden:

Den er fin i indiske retter, der blir det brukt mye kokosmelk. Og så er det fint i smoothies. :)


#7

kamp sa for siden:

Yoghurt:)


#8

LilleFly sa for siden:

Oppi kaffe.. :p


#9

Furine sa for siden:

Har høyrt folk lagar både kakao og vafler med det, men har ikkje prøvd sjølv. Så langt har eg laga varmmat med kylling og chilli, samt ei runde med Bounty.


#10

Olive Oil sa for siden:

Denne:

			 				<strong>Olive Oils thaisuppe</strong>

		
		 		  		 		Verdens beste suppe, synes nå jeg, da. :)

4 store kyllinglår m/ryggben, eller én liten kylling
1 stor spiss paprika, ca. 150g. (7g. Kh)
3 små sjalottløk (4.28g. Kh)
2 vårløk (1.41g. Kh)
2 ts. revet ingefær (0.71g. Kh)
3 fedd hvitløk (2.45g. Kh)
Chili etter ønske
1 boks kokosmelk (varierende g. Kh)
4 ss. olje
Saften av en halv lime
En neve hakket koriander
Salt
Pepper

Legg kyllingbitene i en kjele, og dekk med vann. (ca. 2 liter) Kok til de er møre. Kutt alle grønnsakene i tynne strimler, og fres dem i oljen. Tøm over kokosmelken.
Ta kyllingen opp av kraften, og kok den inn til ca. en liter. Plukk kyllingen, og bland kraften og kyllingkjøttet i grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Kan godt slenge i en bit sitrongress om du bor på et mer sentralt sted enn meg..:)

Røft regnet er det ca. 25g. Kh i hele suppa, og næringsforholdet er 71% fett, 23% protein og 3% Kh.

Godt med eggenudler i for de som kan spise litt av det.


#11

Jabba sa for siden:

Jeg har brukt den sammen med Atkins musli......
(Jeg vil imidlertid ikke anbefale Muslien på ketolyse - for mange karber)


#12

manebane sa for siden:

Må testes ut! :)


#13

manebane sa for siden:

Smart! Har tenkt å lage hjemmelaget musli en gang i fremtiden, og da kan det jo smake med kokosmelk til. Den er jo ganske så søt på smak :)


#14

Carisma sa for siden:

Is!
Frosne bringebær, søtning og kokkosmelk i hurtigmikser :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.