< Tilbake til oversikten

Fløteis hjelp

#1

Simpfan sa for siden:

Har prøvd meg flere ganger på å lage fløte is. men blir fiasko hver gang. brukte først oppskriften fra Slank med ketolysekuren, isen ble god, men ble som pulver i konsistens, og stein hard. Prøvde samme i ismaskin, men der frøs den fast og ble helt uspiselig. Brukte en annen oppskrift her som man brukte kun 1 dl fløte og ønsket søtning, men denne frøs fast og ble også fiasko. Finnes det noen oppskrifter her som man kan få en god is som jeg lager i min Krups iskrem maskin? Lagd mye sorbet, men er så lite jeg kan spise pga sukkerinnholdet i bærene/frukten. HJELP


#2

ThereseA sa for siden:

Jeg pleier bare bruke vanlige oppskrifter jeg, bare bytte ut sukker med søtningsmiddel.


#3

Olive Oil sa for siden:

Har du prøvd den italienske måten? Har ingen oppskrift på sparket, men der skal eggeplommene varmes opp, og fløten helles i etterpå. Har bare prøvd denne med vanlig sukker, men den ble mye mer kremet enn den vanlige med eggedosis og fløtekrem.


#4

Olive Oil sa for siden:

Ehm, jeg husket visst galt. Det var omvendt, gitt. Her er en temmelig lik den jeg prøvde. Jeg hadde noen hakkede Oreokjeks i da den nesten var ferdigfryst. Beste is jeg har smakt.:D

kokeboka.net/detalj.asp?recid=136


#5

langaard sa for siden:

Hele oppskrifta er ca 5kh. Denne holder til 2-3 kaffekoser:D

1,5 dl kremfløte
40 gram sukrinmelis
2 ts med flytene natreen
2 eggeplommer
1 - 1,5 ts med 100% kakaopulver
0,5 ts med vaniljepulver
0,5 ts pulverkaffe (brukte espresso pulverkaffe fra nescafe)

Piska eggeplommene sammen med søtning i en kjøkkenmaskin. Lot den stå å piske ganske lenge.
Så helte jeg kremfløten i en bolle. Tilsatte kaffe, kakao og vaniljepulveret. Kjørte dette til ganske stiv krem. Helte kremen over i eggedosisbollen og kjørte dette sammen med kjøkkenmaskina ganske lenge igjen.

Helte så over i en plastbolle med lokk. satte i frysern og rørte hvert 20 min til isen var ferdig.
Marjusens oppskrift:)


#6

Simpfan sa for siden:

Takker for all info her. Men skal ha den til min ismaskin, og da kan ikke røren være tykk. Kan man koke søtning da? Lest at sukkererstaning ikke tåler koking, for da blir det beskt i smak. Liker ikke kaffe og vil helst kun ha vanlig is, så vil ikke ha noe sjokolade eller kaffe i. Kan det da bare kuttes ut? Den italienske måten syntes å se god ut, men kan vel ikke koke dette i og med at jeg ikek bruker sukker?


#7

Olive Oil sa for siden:

Hvis du bruker sukrinmelis eller flytende natreen, kan du sikkert røre det inn til slutt?


#8

Simpfan sa for siden:

Synes sukrin melis eller sukrin er så besk i smak, liker best canderel. Kan dette røres inn? Har flytende natreen også, hvor mye skal jeg bruke da? Hvor mye tilsvarer 250g sukker i flytende natreen?


#9

Olive Oil sa for siden:

Det står at 7,5 ml.(1 ts.) tilsvarer 1 dl. sukker, men det synes jeg høres lite ut. Du kan jo prøve deg frem. Husk at massen vil virke mindre søt når den blir fryst, så ta i litt ekstra.


#10

Olive Oil sa for siden:

Det gjaldt natreen dette over. Canderel har jeg ikke.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.