< Tilbake til oversikten

Fett kjøtt uten svin / kyllingbacon?

#1

karianna sa for siden:

Jeg spiser ikke svinekjøtt, og har hørt rykter om at det finnes kyllingbacon? Er dette riktig? Hvor får jeg tak i det isåfall? Har ikke sett det på noen butikker i nærheten.

Dere andre som ikke spiser svin, hvordan får dere i dere nok fett fra kjøtt?

:)


#2

Kanutten sa for siden:

Har aldri sett kyllingbacon, men kalkun"bacon" har jeg sett..

Hvorfor spiser du ikke svin?


#3

karianna sa for siden:

Fordi jeg ser på svinekjøtt som urent - enkelt og greit :-) Men jeg aksepterer at andre spiser det.

Hvordan lager du denne kalkunbacon da? :-)


#4

Nerthus sa for siden:

Kalkunbacon har jeg også sett :) Fett fra proteinkilder henter jeg sjeldent fra svinekjøtt (med unntak av bacon og en nakkekotelett av og til). Røykelaks, makrell, sild, entrecote er fine proteinkilder med fett :) I tillegg kan du spise grillet kylling med skinnet på. Litt cocosa i fløtesausen, eller udo's choice blandet i smoothie eller lignende avhjelper også fettinntaket :)


#5

karianna sa for siden:

Udo's choice har jeg hjemme :-) Hvor mye karbo er det i den? Det står ikke på etuiet :-) Tusen takk for mange gode tips! :-)


#6

Kanutten sa for siden:

Det har jeg ofte lurt på... Hva er det med grisen som gjør den uren??

Spiser du torsk?


#7

Nerthus sa for siden:

Udo's er ren olje - ingen karbohydrater i den :)


#8

Nerthus sa for siden:

Kalkunbacon kjøper du i butikken :)


#9

Zincite sa for siden:

And er det godt med fett på, entrecote er ganske fett, smør er en god animalsk fettkilde - som kryddersmør f.eks.


#10

karianna sa for siden:

Jeg synes egentlig ikke at dette er viktig å si noe om her på forumet :-) Jeg spiser uansett ikke svin :-)


#11

karianna sa for siden:

Er du sikker?? I såfall: HURRAAAA!!!! :-) Gladmelding!!! Var redd for å bruke den siden det ikke sto noe om innhold av karbo :-) Takk!


#12

Cassiopeia sa for siden:

Dette burde kanskje blitt tatt i en egen tråd, men det er ingen Fork-funksjon her så vidt jeg kan se, så jeg tar det her.

Svinekjøtt er urent ifølge noen religioner. Jeg kjenner ikke begrunnelsene godt nok til å si hvorfor, men jeg kan gi deg noen helt dagligdagse betraktninger.

Grisen er det dyret (kanskje med unntak av enkelte aper) som ligner mest på mennesket. Gris og menneske er så like anatomisk sett at griser brukes til å trene leger i katastrofesituasjoner.

[avsporing]Praksisen er omstridt, for hva har de stakkars, forhåpentlig friske, grisene gjort for å fortjene unødige operasjoner? Jeg kan ikke si jeg liker det, men samtidig liker jeg heller ikke tanken på å bli operert av en utrent lege den dagen jeg virkelig trenger hjelp. På grunn av denne likheten bir griser også brukt som mål ved testing av våpen, noe jeg finner fullstendig forkastelig. Dette er en avsporing i forhold til temaet, men jeg tar den med fordi jeg er sikker på at noen kommer til å ta det opp før eller senere, og det er like greit å tone flagg med det samme.[/avsporing]

Grisen er dessuten alteter, akkurat som mennesket. Vi er på samme nivå i næringskjeden, og tradisjonelt sett blir grisen fora med det samme som vi menneskeer spiser. Matrester, slakteavfall, gamle poteter....

Tenk på hva maten gjør med oss mennesker? Livsstilssykdommer en masse! -Vi lavkarbere kjenner det på kroppen sjøl, ikke minst når vi legger om og slutter med den maten som gjør oss syke.
Det er sannsynlig at grisen reagerer på samme måte som mennesket på det den spiser. Sånn sett er det ganske ulogisk at vi kvitter oss med giftkilder samtidig som vi øker inntaket av kjøtt fra dyr som får i seg akkurat de samme giftene.

Jeg har ikke medisinske kilder for hånda, men revmatikere bl.a. blir frarådd å spise svin av denne grunn. Jeg spiser svin men jeg har også perioder der jeg ligger unna. Ikke fordi det ikke er godt, men fordi jeg merker at det ikke gjør meg godt. Jeg blir stiv og støl, og betennelsestilstander i kroppen har en tendens til å bli verre jo mer svin jeg spiser. (Et google-søk på svinekjøtt revmatisme gir en del treff)


#13

Zincite sa for siden:

I tillegg så svetter ikke grisene, noe som er sagt å gi mere urinstoff i kjøttet. Og noe mange reumatikere reagerer på. Fant dette svaret fra en biolog:

Jeg har hørt flere reumatiker fortelle at de ikke tåler svinekjøtt, selv er jeg også reumatiker - men jeg har aldri blitt bedre av å kutte det ut. Så jeg spiser mye svin og koser meg med ribbe, schnitzler, flesk, stek, nakkekoteletter... :)


#14

Cassiopeia sa for siden:

Akkurat som mange migrenikere ikke kan spise sjokolade og drikke rødvin, mens jeg (som har både migrene og Hortons) aldri har fått anfall av noen av delene. Vi reagerer individuelt på det meste.


#15

senorita sa for siden:

Usj nå har jeg ikke lyst på svin mer, hehe :P

Men det går vel over :p Jeg foretrekker uansett kylling og storfe fremfor svin, men det er bare pga smaken..


#16

Cassiopeia sa for siden:

Kanskje jeg skal svare på det karianna lurer på også?

Som jeg har skrevet ovenfor, så har jeg lange perioder der jeg ikke spiser svin. Det er vel heller unntaksvis at jeg har svinekjøtt på menyen.

Det er ikke enkelt å få i seg nok fett når svinekjøtt er utelukket, i alle fall ikke fra kjøtt. Jeg spiser mye kylling med skinn, og har lært meg å like lårstykkene også. Tidligere foretrakk jeg brystet, men nå er det hipp som happ. Fårekjøtt har også en del fett, men det er ikke alltid like appetittlig. En løsning kan være å koke ut panna med fløte etter steking, slik at en får samla opp det fettet som ligger igjen der.
Storfe og vilt er generelt magert, så der kan det lønne seg å bruke kjøtt fra forparten.

Men... Jeg får ikke i meg nok fett på den måten, så jeg sper på med fete melkeprodukter (smør, fløte, rømme, CF, ost), fet fisk (laks og ørret for det meste), avocado, kokos og gode oljer.

Denne smoothien er en skikkelig LCHF-bombe som holder meg i gang lenge:

1 stor avocado
1 boks kokosmelk (Santa Maria har minst karber)
1 stoor skje cocosa
2 egg
Limesaft etter smak (jeg presser som regel en hel en oppi)
evt søtning (jeg bruker ikke)
Kjør i blender til en helt jevn grøt, og spe med vann eller fløte etter smak.

Jeg synes smoothien er vel så god spist med skje som drukket med sugerør. Variasjon er kjekt, og jeg strør gjerne ei ss hampfrø over.

Denne porsjonen holder til tre måltider for meg. De 2/3 jeg ikke spiser med det samme heller jeg i glass og setter i kjøleskapet med folie over.
Har ikke prøvd å oppbevare dem mer enn to dager, men to dager går helt fint.


#17

Kanutten sa for siden:

For å si det på den måten så får nok grisen i seg renere mat enn det torsken får.. Torsken spiser ALT!!! Jeg spiser aldri torsk som er fisket om sommeren.. For da er de som oftest kadavre den livnærer seg på... har jeg lest. Og kanskje erfart et per ganger når jeg har vært ute og fisket.

Griser er ikke på samme måte så det må jo være noe i kjøttet du reagerer på??

Akkurat som jeg og sauekjøtt?? Jeg får magesyre av en annen verden ved å spise saue-/lammekjøtt.


#18

manebane sa for siden:

Jeg trodde ikke man fisket torsk om sommeren. Torsk er jo bare spiselig når den fiskes i de månedene som slutter på r :confused:
Om sommeren skal man spise sei :)
Og når det gjelder griser så kan jeg bare snakke for de jeg kjenner personlig ;) Og de ble slaktet til jul. De ble foret på gårdagens bakevarer. Skolebrød og andre godsaker :)


#19

Nerthus sa for siden:

Bare tull :) Ofte drar større torsk ut på dypere vann på sommeren - antakeligvis pga vanntempen, men på natta kan man finne de lurende i tareskogen :)

Pass på hvis du fisker i høy temp på dagen at fisken sløyes så raskt som mulig og holdes så kald som mulig til du får den på kjøla :)

Har ikke anledning til å fylle opp fryseren med fisk annet enn på sommeren - og den er FULLT spisbar!


#20

BenteR sa for siden:

Både høne og kalkun har en del fett.
Koker du for eksempel frikkassè på høne, så får du i deg masse fett, selv om du fjerner det gule fettet når du rensker skroget etter to-tre timers koking.
Ellers får du i deg masse gode fettstoff ved å bruke oljer i maten og lager fete sauser med rømme eller fløte.......


#21

Alkazelters sa for siden:

Du har fortsattt ikke tatt hintet om at trådstarter ikke ønsket denne diskusjonen?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.