< Tilbake til oversikten

Donalds Fantastiske Kylling

#1

Nille sa for siden:

Denne er er bearbeidet versjon av "Donalds Awsome Chicken" - fra mitt canadiske/amerikanske forum-hjem. Passer muligens bedre på vedvarene:

6 porsjoner

6 kyllingbryst
200 gram skivet sopp +/-
125 gram baconbiter
1 bukett brokkoli (ca. 250 gram)
1 gul løk i skiver
4 stilker selleri
2.5 dl kremfløte
2.5 dl Hellmans majones (de norske pakkene tåler ikke varmen)
1 pk revet modnet cheddar ost
nykvernet sort pepper
2 fedd hvitløk
smør
olivenolje

Forvarm oven til 175 C
Brun kyllingbrystene i stekepanne i en blanding av smør og olje. Skjær i strimler eller store terningern og legg i ildfast form.
Del brokkolibukettten i små buketter og legg dem mellom kyllingstykkene.

Stek baconbitene, - legg til side

Ta litt mer smør i panna, legg i løken, selleri og sopp, når løken er blank blandes baconet oppi igjen, sett til side

Miks majones, kremfløte , hakket hvitløk og kvernet pepper + osten i en bolle.

Legg løk, selleri, sopp og bacon miksen over kylling/brokkoli. Hell majones, kremfløte, ost blandingen jevnt over det hele.

Dekk formen så tett som mulig med alu-folie og sett i ovnen på 175C i ca. 40 minutter.

la det stå 5-10 min før servering og server med frisk blandet grønn salat til.

Total: 4355 Fat:393 3537 81% Sat:147 1323 30% Poly:103 927 21% Mono:122 1098 25%Carbs:53 152 3% Fiber:15 0 0%Protein:168 672 15%Alcohol:0 0 0%
Dvs. 38 net karber / 6.34 pr porsjon, 4355 kalorier / 726 pr porsjon
Fett & godt !!


#2

mofe sa for siden:

Tenkte å prøve meg på denne i nærmeste fremtid, Nille :)

1 pk revet modnet cheddar ost

Hvor mye er "1 pk"....? :)


#3

Nille sa for siden:

1 pk er Tines ferdig revne (svart pose) cheddar. 200 gram. Kan godt rive sjøl altså, - var bare litt lat jeg !!


#4

mofe sa for siden:

Fant Cheddar-ost på rema100 (av alle plasser..) - og tenkte å lage meg denne retten så snart jeg finner Hellmanns majones :) Skal til Oslo i helgen, og vet at Ica Ullevål har det, iallfall :) (Det er forøvrig en helt fantastisk butikk.. med 30 meter lang oste/kjøtt/fiske-disk) :)


#5

Soelli sa for siden:

Vi hadde denne til middag i dag, men brukte Norvegia istedenfor Cheddar (hadde det ikke i huset). Vi hadde heller ikke i hvitløk, fordi jeg tåler det ikke noe særlig.
Denne retten smakte helt herlig. Kan sterkt anbefales. :spisesnak


#6

mofe sa for siden:

Hvor får man tak i hellmanns majones? Har tittet på rema og rimi, men finner ikke..


#7

MHM sa for siden:

Hvorfor må det være Hellmanns Nille? :confused:


#8

mofe sa for siden:

fordi:

:)


#9

MHM sa for siden:

Ok, det så jeg ikke mofe. Men hvorfor tåler ikke de norske pakkene varmen da? Hva er det med Hellmanns som gjør at den tåler det?tror det ikke før jeg får se det... :p


#10

mofe sa for siden:

Janei.. DET er spørsmålet!

To be or not to be, lissom

;)


#11

Nille sa for siden:

Jeg har prøvd med Mills, men da skilte sausen seg og ble ekkel. Med Hellmanns skilte den seg ikke. Siden Hellmans påstår de lager majonesen med kaldpresset olje og Mills ikke gjør det er det kanskje derfor Hellmanns tåler varmen bedre ??

Vet ikke jeg altså, - bare vet at det ikke funker med Mills :o


#12

mofe sa for siden:

Det hørtes fornuftig ut, Nille! :ja:


#13

MHM sa for siden:

Står ikke på glasset til Hellmanns at det er brukt kaldpresset olje, noe de sikkert ville ha reklamert med dersom de brukte en så dyr råvare, tror du ikke? :confused: Jeg forstår ikke kjemien i at den varmpressede skal skille seg lettere - skulle nesten tro det var motsatt. Jeg tipper de ulike produsentene bruker ulik emulgering jeg, og at det er årsaken. Men ærre så nøye a'...? :cool: Nille har testet at det gikk dårlig med Mills, og det er hovedsaken. :D

Må vel på Ultra/Supra/Centra for å få Hellmanns vel?


#14

mofe sa for siden:

Ah.. Da blir det Centra på Majorstua til helgen! Jeg ELSKER den butikken - væra's bæste! :rolleyes:


#15

Iset sa for siden:

Jeg laget denne i går, nyyyyydelig! :sikle:
Hadde ost på toppen i tillegg, jeg da, og enda mer hvitløk i den. Hadde ikke selleri oppi, for det liker jeg ikke. Men den ble vanvittig god!


#16

Anne sa for siden:

Denne har vi hatt i dag...og den var kjempegod. Hilser fra sambo og sier det samme også Nille:p

Ikke siste gang vi lager denne:) Namme. Takk!
(Jeg fant ikke Hellmanns majones i dag og brukte MIlls...det funka bra. Den skilte seg ikke)


#17

Iset sa for siden:

Jeg må bare dytte litt på denne, for den er helt fantastisk god! Har laget den maaange ganger og er helt hekta! Jeg lager den uten selleri, da jeg ikke liker det. Fantastisk! Spiselig orgasme!


#18

Iset sa for siden:

Denne skal jeg ha som søndagsmiddag denne uka. Hele familien elsker den. :sikle:


#19

Madamim sa for siden:

Kan en like gjerne bruke filet? Jeg er muligens helt på gjordet nå...er kyllingbryst og filet det samme kanskje? :o


#20

Hjørdis sa for siden:

Ja, kyllingfileer er kyllingbrystet.
Sikler på denne jeg også, fint du var inne, ellers er det ikke sikkert jeg hadde funnet den:D


#21

Bacon sa for siden:

Hadde denne i dag. Yummy!
Hadde ikke cheddar, så det ble mest norvegia med to rause håndfuller parmesan i tillegg. Seriøst snadder ble det! Takk for en ypperlig oppskrift!
Mills majo fungerte finfint forresten. :)


#22

Iset sa for siden:

Mills funker fint, altså? For jeg får ikke laget denne så ofte som jeg vil fordi jeg ikke alltid finner Hellman's, og den er dyr osv.


#23

Nille sa for siden:

Jeg fikk det ikke til å funke, sausen skilte seg og smaken var forksjellig. Men det kan jo hende at jeg er i overkant kresen....:rolleyes:


#24

Bacon sa for siden:

Hos meg skilte den seg ikke. Om et er noe forskjell på smaken vet jeg ikke, jeg har ikke prøvd med Hellmans. :) Som Iset skriver er den jo endel dyrere, og Mills hadde jeg i kjøla. Maten var iallefall seriøst god!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.