Hei!!
Jeg og samboeren er straks ferdig med vår første uke med lavkarbo/ketose og det går strålende!! :D :D
Men det er noe jeg trenger hjelp til/lurer på. Finnes det noen gode kaker eller lignenede uten mandler??? Det virker som de fleste oppskrifter har de i seg...
Jeg og samboeren skal be inn familie til litt forsinket bursdagsfeiring og vi tenkte i den anledning å bake ei kake eller lage noe godt (det er jo tross alt bursdag).
Men så har det seg sånn at samboeren min er allergisk mot mandler... derfor er mandler en dårlig ide??? :(
Så.. noen tips til hvordan jeg kan imponere svigers med bakst, samtidig som somboeren slipper å få røde utslett og tetne i halsen??? :)
Noe jeg synes er godt er Dronning Maud's fromasj, men kake er det jo ikke :)
Ellers så var denne peanøttkaka fra Ole noe mange skrøt av - om det ikke er for mange karber?
Nannah's verdens beste skal være veldig god, og tror det er mulig å bytte ut mandlene med andre nøtter om han tåler det :) Oopsie-firkløverrull fra Kitt med andre nøtter eller bare sjokoladerull? Kokosiskrem?
Ikke bare kaker da - men noen forslag :)
Tusen hjertelig takk for masse bra svar!! Mye godt å sette tenna i her ja :D
Syns bl.a. den peanøttkaka til Ole så veldig god ut... og Nannah's verdens beste.. Den Snickers-kaka så så absolutt ikke feil ut den heller :D vann i munnen
Gleder meg til å sette i gang å lage for så å smake på herlighetene...
Jeg er litt usikker på hvilke andre nøtter han reagerer på (men mandler var visst uansett verstingen).
[url="http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=10110"][/url][url="http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=10110"][/url]forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=10110
Jeg vil annbefale Fedons Franske Sjokoladekake! (link over) :D
Den er kjempegod og er en favoritt her ihvertfall :)
Islandkake, frekt kopiert/endret etter ei oppskrift på kakemonsen.no
Bunn:
5eggehviter stivpisket med søtning etter smak (jeg baker etter "tar det på feelingen" metoden og kan derfor ikke angi mengde. men smak deg fram).
3dl kokkosmasse
1/2 (50gr)plate mørk sjokolade blandes i eggehvitene.
Stek på 175gr i ca 45min
Eggekrem:
5 eggeplommer
1dl fløte
Søtning etter smak (bruker sukrin og splenda-blanding)
1ts vaniljepulver
150gr smør
Kok opp eggeplommene, fløten, søtning og vaniljepulver å svak varme under konstant røring. La det tykne og ta av platen.
Ha i biter med smør og rør til alt er blandet og avkjøl.
Ha eggekremmen over kald bunn.
Pisk 1pk fløte med søtning etter smak og ha over eggekremen på kaka.
Den siste halvdelen av sjokoladeplata hakker du og har over kaka som pynt.
Kaka er veldig god og veldig mektig :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.