Er det noen som vet noe om fiskemel, hvordan det virker, hva det inneholder, hvordan det kan brukes? En kollega som sliter med ryggplager og som er veldig opptatt av helse sverger til dette. Han har klart å gjøre meg nysgjerrig,
Jeg husker mamma brukte dette da jeg var liten (jeg husker det sikkert fordi det luktet noe så inni he.....) - og jeg mener hun sa hun fikk så fint hår av det, og hud og negler.. Men hvorfor, aner jeg ikke :o
Anbefalt dosering 1-2 ss, røres ut i vann, saft, juice
Ja, det lukter ganske kraftig. Smaken er omtrent som pulverisert tørrfisk, så den er ikke noe problem. Men det gjør at jeg ikke akkurat føler for å røre melet ut i saft eller juice. :eek:
Jeg tok første skje i dag, så jeg kan ikke komme med noen voldsomme anbefalinger enda, men fiskemelet inneholder en del ting jeg har en tendens til å få i meg lite av, og ting som er vanskelig å få i seg på andre måter. Og så får vi se om hår og negler blir vakre og sterke, om huden blir bedre og kroppen blir sprek og smidig :)
Kollegaens anbefaling var å bare ta ei skjei, og så skylle ned med vann. I dag prøvde jeg å gjøre slik det sto på pakken: røre ut i vann. Jeg kommer til å følge den andre anbefalingen i framtiden. Det er vanskelig å drikke noe som smaker FISK - mye enklere å skylle smaken ut av munnen :)
Ellers merker jeg at dette er kompakte proteiner. Har spist det samme som alltid til frokost (liten porsjon firkorn og melk, i dag med bjørnebær), men er nesten ubehagelig mett. Tipper melet sveller litt i magen, men det er nok også proteinene som virker.
Gammel tråd, men dog. Husker vi pleide spise fiskemel da jeg var lita. Har tro på at fiskemel er sunt og skal se om jeg finner det på en eller annen butikk.
Kanksje jeg som er rar, men hvorfor ta et proteintilskudd når vi som lavkarbere ofte får mer proteiner enn vi trenger gjennom kosten vår?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.