< Tilbake til oversikten

Ghee

#1

Lene1970 sa for siden:

Om man ikke får tak i Ghee. Hva kan jeg bruke da ...hva heter det de jeg kan bruke av smør ...til matlaging/steking :confused:


#2

kamp sa for siden:

Butikker kan ta inn klarnet smør fra tine, kommer bare i 4 L bøtter da.. Ellers er kokosolje Fint til steking, eller vanlig smør.


#3

TigerTove sa for siden:

Ghee kan du lage seg :) smelt meierismør og ta bort "det hvite" så har du ghee.


#4

Lene1970 sa for siden:

Kommer nok ikke til å lage selv ...


#5

Lene1970 sa for siden:

Hva mener du med "vanlig smør" Mener du Melange...kan jeg bruke det :confused:


#6

Cassiopeia sa for siden:

Vanlig smør, det er Meierismør det. Melange bør du ligge langt unna.
Det er forresten veldig enlekt å klare smør.
Smelt det på svak varme så det ikke koker eller svir seg. Bunnfallet skal du ikke bruke, men det rene fettet på toppen er det samme som Ghee.

Hvis du synes det er vanskelig å skille fett og bunnfall, kan du sette kjelen i kjøleskapet og la smøret stivne. Da kan du bare løfte av "lokket" og kaste resten.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.