Endelig noe for meg ser det ut til , lavkarbo.no virker profft og folkene her er super hjelpsomme, men dog har jeg noen spørsmål.
Kur? Må jeg velge noe? Jeg føler at alt jeg trenger er på forumet må jeg kjøpe en ketolyse bok eller atkins diett tjohei? Jeg tenkte å bare ligge på 10-15 karbs og 75% fett, 25% proteiner (følges opp på diett.no), er det nok til å starte med? eller MÅ jeg ha vitaminer? Knowledge is power.
Kcal pr dag? ligger på ca 2500-3500 hver dag (går i fjellet 3 ganger i uken, ca 6km++). Bør jeg prøve synke dette? Er i første uken enda men har tatt av noen vann kilo allerede.
Mat, har jo egentlig funnet ut at egg/bacon med 1ss majones er kickstart på dagen, men hva med middag? alt inneholder jo bare proteiner og ejg faller godt under 75% fett, regner med det er sausen jeg mangler?bearne?
Har sikkert flere spørsmål men kommer ikke på dem akkurat nå:confused:
Du MÅ ikke, men det oppfordres til det. Mange blir forvirra og usikre og stressa i starten, de mangler oversikt og kontroll, og da er det veldig greit å ha en infokilde å gå til. Man kan selvsagt spørre på forumet, men ettersom det finnes mange forskjellige retninger, så kan man få litt forskjellige svar, og da kanskje man sitter der like forvirra. Men føler du at du har kontroll og heller vil aktivt søke opp info her og ellers på nettet, så gjør det. :) Du MÅ ikke ta vitaminer. Så vidt jeg veit er det bare ketolyse-kuren som inkluderer det. Men mange tar omega3-tilskudd og multivitamin uansett.
Antall kcal skal man ikke fokusere så veldig på. Spis når du er sulten, og spis deg mett. Det varierer veldig fra person til person, og sikkert fra dag til dag, hvor mye mat man trenger og har lyst på. Jeg varierer alt fra kanskje 1000 til 3000 kcal. Så lenge du går ned (hvis det er hensikten din vel og merke), så er det det viktigste. Går du ikke ned etter å ha holdt på en del uker, så kan du heller vurdere å kutte litt i matmengden.
Helt enig. Det er veldig lett å spise mer enn nok proteiner, fett kan være litt vanskeligere å få til. Men det er vel en tilvenningssak det også. Feite meieriprodukter som rømme og fløte kan man ha i mange retter, du kan ha på ekstra ost der det passer eller spise sånn innimellom, stek maten i godt med smør eller olje. Spis saus som du nevner. Velg marmorert kjøtt hvis du har problemer med å spise reint fett som på f.eks. koteletten. Noen tar olje som kosttilskudd, rett og slett en skje med det til maten. Andre har kokosolje i kaffe eller te.
Jeg har ikke fulgt noen spesiell kostholdsfilosofi, men har hatt fin nedgang likevel :) Har brukt mye tid på å lese de klistrede trådene på forumet, intervjuer og artikler på nett og har sydd sammen et kosthold jeg trives med. Veldig mye inspirasjon å hente her inne, både mht mat man kan lage, og andre råd for å gjennomføre en lavkarbo livsstil. Eneste bok jeg har investert i er Skaldemans kokebok - mye deilig :)
Mulig at jeg hadde gått fortere ned i vekt dersom jeg hadde fulgt en kur - men for meg var det viktigere at det ble en naturlig omlegging - og denne måten funket for meg :)
Velkommen:blomster:
Jeg vil i utgangspunktet anbefale deg å velge en retning, spesiellt siden du er helt ny på dette, men vil i alle fall anbefale at du begynner med å lese nybegynnertråden av arnakristin. Her er det mye nyttig informasjon og det kan sikkert være lurt å ta den opp å kikke litt hvis det er noe du lurer på.. For som du sa: Kunnskap er makt :ja: Så les masse i forumet og lær så mye du kan=) Så vil jeg bare ønske deg lykke til :)
Havner ofte på ca 69-70% fett om dagene med under 15 karbs, noen som også sliter med å få opp fett nivået til 75% ?
Spiser bacon, egg, nakkekoteletter osv, noen fete fløte sauser, mulig jeg egentlig ikke er så flink å få med alt av fett som er med. (f.eks rapsoljen som jeg steker egg,kjøtt osv i), hva tror dere?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.