Hva spiser dere til frokost og lunsj?
Sliter med å gå ned i vekt og leser jo her inne at brøderstatninger kan hindre vektnedgang.
Jeg spiser 2-3 lavkarboknekkebrød hver dag og jeg har vanskelig for å se hva jeg skal spise i steden for dem :confused:
Til frokost pleier jeg å spise kokt egg med meierismør,
og til lunsj har jeg gjerne middagsrester.
Ellers lager jeg ofte oopsies som jeg har med til lunsj, det er akkurat som brød og veldig godt og mettende. På disse legger jeg ønsket pålegg som for eksempel salami/ribberull og gräddost eller annet :)
Jeg spiser f.eks: Lapper Frokostmuffins Frokostpannekake
Kokte egg med bacon
Omelett
Forskjellige salater
Fløtekaffe :sikle:
Ja, the list goes on and on :D
Skill eggehviter og plommer.
Plommene blandes godt med osten og eggehvitene piskes stive.
De skal være så stive at det ikke renner noe ut når du snur bollen opp ned.
Rør forsiktig inn blandingen av plommer og ost i den stive eggehviten,
bruk en slikkepott eller lignende.
Med en stor skje legges røren på en plate med bakepapir fordelt på 6 topper, vær forsiktig så de ikke faller sammen.
Stekes i 30 minutter.
Jeg lar dem ligge på rist lenge, i flere timer og oppbevarer dem på disken enten i en boks uten lokk eller på et fat innpakket i matpapir. Synes de blir best slik, de har en tendens til å skrumpe inn om de ligger i kjøleskapet. Likevel; når jeg har dem med på jobb i en tett boks går det faktisk helt fint, så det er kanskje ikke så nøye ;)
Nå har jeg ikke prøvd det selv, men de kan visstnok fryses og de tiner raskt.
Krydder kan også tilsettes; en fin oppskift med bilder og fremgangsmåte kan du se HER eller HER.
Mye det samme som allerede er nevnt. Frokost er som regel egg i en eller annen form - ofte har jeg laget en stor omelett/frittata (eller det samme fordelt i mindre muffinsformer, fine porsjoner) som jeg bare kan ta et stykke av og varme opp. Ellers blir det speilegg, kokte egg, omelett, etc. Eventuelt spiser jeg middagsrester. :) Tenker ikke så mye på måltider som noe som hører til noen spesiell tid på dagen, egentlig, og ofte blir det veldig sent før jeg spiser dagens første måltid.
For tida er standard-varianten å steke noen grønnsaker i smør (feks squash-skiver, halve cherrytomater) og klekke to egg oppå i stekepannen, la det være i fred til det er ferdig. Krydring etter smak. Ikke billedskjønt, men godt. :cool:
Røykelaks og eggerøre, salat av blandet salat (litt), hvitost i biter og spekeskinke med majo/cf dressing, spekeskinke (favoritten er coppa) med ost rullet inn og 30 sek i mikroen, omelett med skinke, ost og annet ønskelig, bærsmoothie, kyllinglår med salat/fetaost/dressing, grillet kyllingbiter i majones/currydressing.... listen er uendelig ;)
Egg og bacon
fylte pannekaker
rømmegrøt
fløtegrøt
kokt egg med smør
cc med bringebær
kaffelatte av eggemelk eller cocosa
omelett
salat
middagsrester
ovnspannekake
Ja jeg tar det jeg har og har lyst på der og da. Håper at det ga deg noen tips.
:eek: Egg, egg, egg, egg, jeg er drittlei av egg i alle varianter.
Jeg er ikke særlig glad i bacon heller.
Fløtegrøt er godt, og jeg elsker fløte i kaffen min,men jeg tåler ikke mye fløte heller før det går utover vekta.
Frokostpannekaker, sveler osv, det har jeg ikke prøvd. Men er ikke det også en form for brøderstatning?
Har man ikke både jbkm og søtstoff i det?
Kan ikke tillate meg mye av dette heller jeg.
Ser ut til at jeg nesten må holde meg til kun rene produkter om jeg skal ned i vekt og det er jo dødskjedelig da.
Ja, i dag er jeg fryktelig negativ og demotivert :(
pølse fra rema 1000 med lite karbo, karbonade, tunfisk, grilla kylling, ost og skinke. spiser nesten hva som helst bare det er kjapt og lettvint og kan rulles inn i et salatblad med majones eller dressing :D
Kjedelig?? Javel? Har du vært inne og sett på frokost og lunsjalternativer her på forumet? Det er jo mer kjedelig og måtte spise brødmat HVER dag tenker jeg ;) Det handler mye om holdning her - det blir ikke kjedeligere enn du gjør det til selv...:cool:
Hvis du savner brøderstatninger så veldig når du kutter det ut, så ville jeg kanskje heller valgt å tillate meg å spise det kanskje 2-3 dager i uka, og heller akseptert at vekten gikk litt senere nedover, prøv å finne ut hva som er viktigst for deg: å spise brøderstatning av og til, eller å gå raskere ned i vekt. Hvis du vil ha noe å legge pålegget på de andre dagene kan du jo lage osteknekkis eller oopsies, som andre her foreslår og bruke istedenfor lavkarbo knekkebrød. Personlig syns jeg ikke det er noe problem å legge masse godt pålegg på en tallerken og spise med kniv og gaffel, som en slags tapas. Pålegget kan du jo variere etter hva du liker og bytte ut ting når du blir lei av det. Masse gode fete oster å få tak i, reker med majones, røkt laks, røkt makrell, spekeskinke, masse spekepølser med lite karber, forskjellige typer kjøttpålegg, og så kanskje variere med blandet salat med enten kylling, skinke, fetaost og enten rømmedressing eller aioli til.
Prøv å tenke på alle de gode tingene du kan spise istedenfor å tenke på hva du ikke får spise, det hjelper i alle fall meg. Lykke til:D
Jeg har for tiden dilla på fylte pannekaker, spiser de med rømme og bær, varme. Kalde fyller jeg inni salat, pålegg etc, etc..... med majones eller rømme som "fett". Jeg forstår at du blir lei av egg, jeg også blir det av og til, men det går fort over:-) Hva med å lage deg litt frokostblanding som du kan spise med tyrkisk yoghurt? Lykke til.
Kokte egg med majones til jobbfrokost
Salat med kyllinglår / annet kjøtt til jobblunch med olje eller dressing
Frokost når jeg er hjemme er kombinert frokost og lunch ofte, og det består av ett til to kokte egg med meierismør og jukseloff¨av to egg uten søtning med smør,majones og pålegg etter ønske med litt grønsaker ved sidenav eller oppå.
Jukseloff= egg, salt, fiberhusk. Går også å lage uten fiberhusk eller jbkm. Synes faktisk de smaker overaskende lite egg, og er ypperlig når en vil skrelle vekk alle "ulumskheter" fra kostholdet som kan hindre nedgang i vekt. forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=40404&highlight=jukseloff
Kommer an på hva man tåler å spise uten å stagnere på vekta det kjære deg.
For min del så stopper vekta opp på det meste, så da blir det dessverre ikke så spennende.
Når det gjelder holdninger, så tror jeg at jeg er ganske flink.
Har faktisk gått ned 82 kilo etter vektreduserende operasjon og har holdt vekta mi i 6 år.
Har altså levd svært så nøkternt i 6 år, så ikke døm så hardt er du snill :)
Mange gode tips her og jeg skal nok prøve ut en del av dette. Tusen takk for at dere deler.
Jeg har iallefall fått bekreftet nå at brøderstatninger som lavkarboknekkebrød og lavkarbobrød ikke er noe jeg tåler godt.
Har i dag ikke rørt noe sånt, og jeg har ikke vært sulten i hele dag.
Spiste middagsrester til frokost og kyllinglår til lunsj.
Ikke tegn til sult, og stiksen min har kraftigere utslag enn hva den har hatt på veldig lenge.
Ser noen her nevner osteknekkebrød. Det spiste jeg en del av en stund, men da gikk jeg faktisk opp i vekt og ikke ned. Sluttet helt med det.
Nå skal jeg prøve meg litt fram her mot ferien, så får jeg se hva jeg kan spise og ikke spise av det som dere har skrevet her i tråden
Takk Livsglede.
Laget røre til frokostpannekaker i går kveld og koste meg med en varm pannekake fylt med salam og ost. Ble god og mett.
Og i morrest spiste jeg en kald pannekake med hvitløkost og skinke.
Dette kan jeg nok godt spise av og til ja også på jobb.
Men jeg lurer på en ting. Fiberhusk, er det helt greit å spise på lavkarbo eller kan det også være en partystopper?
Nå vil jeg så desperat ned et par kilo før ferien om to uker at jeg er villig til å prøve hva som helst :eek:
Jeg har kuttet ut frokost - det er egentlig bare stress for meg, siden jeg ikke er noe morgenmenneske. Jeg drikker kaffe med fløte til "frokost" og spiser ikkeno' før til lunsj i 11-tiden. Tenker at jeg kanskje burde erstatte fløten med cocosa - men er ikke såååå glad i cocosa i kaffe :p Kroppen min fungerer fint på dette, man MÅ ikke spise med en gang man står opp :)
Og så vil jeg bare si gratulerer med fantastisk nedgang og at du holder vekta :heia:
Hmmmm..... fiberhusk ja..... om det er partystopper????:confused::confused: har ikke peiling igrunnen. Det er jo ren fiber med 0 karber jeg bruker for det meste HUSK jeg da. Det er jo malte phys.... frø. Billigere i bruk og samme nytta. Kanskje noen andre som vet ang. fiberhusk/husk og partystopp.Men det er jo også veldig individuelt hva som er stopper for en person. Så bare brøv deg frem du, eneste svar jeg kan gi deg akkurat nå.
Men Dolsi, jeg lurer på en ting, hvor lenge har du egentlig stått stille med vekta di? Du er jo aktiv på bukplstikk også og der skriver du at du går opp når du har hatt OP. Er du sikker på at det er maten og ikke den siste OP som er årsak til vektøkning/stillestå? Jeg bare lurer:confused::rolleyes::confused: Må liksom holde alle muligheter åpne for å finne en løsning på problemene vet du. Om du ikke har stått stille så lenge, så kan det jo være OP sin skyld, eller? Måtte bare lufte muligheten. Jeg sliter alltid etter en ferie, 1 uke borte 1 kg opp, 2 uker borte, 3 kg opp og jeg bruker som regel 1 mnd for å få de bort igjen med normalt kosthold, men piner jeg meg går det raskere. Vil jo så gjerne hjelpe deg å finne løsning på det som evt. kan være problemet ditt. :p
Livsglede. Jeg startet på lavkarbo i april. Gikk kjapt ned ca 3, men opp 4,5 kilo over natta pga den operasjonen min.
Har ruslet ned igjen etter den da, men mangler ca 700 gram på bunnvekta jeg hadde dagen før operasjonen.
Opplever at jeg går opp og ned i vekt hele tiden, så på mine vel 2 mnd med lavkarbo, så har jeg i grunnen ikke gått ned mer enn 2-3 kilo.
Skal gi det litt mer tid da, så får jeg vel se om det ikke løsner på vekta snart :)
Jeg varierer frokosten veldig.
Enkelte dager er det bare kaffe med masse fløte
eller det kan være
CC-vaffel og friske bær
Kyllingsalat
Egg og bacon
Eggerøre med vårløk, paprika og skinke
Kokt egg innpakket i pålegg og salat
Tomatfisk og eggehakk
Rester av middagens salat med f.eks reker og majones
eller rett og slett det jeg finner fristende.
Er ikke så veldig glad i frokost, er mer et middagsmenneske....
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.