Nå om dagen står ting stille. Helt stille. Og jeg blir sprø.
Begynte på lavkarbo i februar og var da i ketose men nå er jeg generelt bare på lavkarbo. Har hatt alt for masse utskeielser og jeg irriterer meg grønn over meg selv hver gang.
Jeg har nå gått ned 13 kg siden første februar. Men den siste mnd har det stått stille. Selv syntes jeg jo det er bra selv om ingen ser det:( Jeg skal ned 18 kg til og jeg føler jeg aldri skal nå målet:(
Jeg sliter med å rekke å lage all maten. Jeg hater å lage mat og jeg har liksom ikke tid. Har to små barn, en haug med dyr og frokost til meg selv kommer liksom i siste rekke.
Når man lever i ketose, hvor mange ganger om dagen bør man spise da?
Jeg trives godt i ketose og vil gjerne inn i det. Men frokost det rekker jeg aldri lage:( Så nå har jeg begynt med shake om morran,herbelife til tross for at det sikkert ikke er så bra.
Noen som kan gi meg ett tupp i rumpa å få meg på riktig spor igjen.
Jeg vil ned og jeg vil inn i ketose. Men som sagt syntes det er kjedelig å lage mat og helt tom for ideer:(
Vekta går litt opp og ned slik er det bare =) Gjør du noe annerledes nå enn før? Kan være du bør prøve å få bort noen såkalte "partystoppere" som pepsimax etc.
Når det gjelder frokost så er en boks makrell i tomat er fullgod frokost for meg ihvertfall! Omelett fra dagen før, avokado og majones, en (gresk) salat holder seg et par dager i kjøleskapet eller kokt egg holder seg og noen dager og med tomat og majones er det både godt og lettvindt.
Jeg forstår mangelen på tid. Det skulle vært en time ekstra i døgnet til matplanlegging for oss lavkarbere.
Sjøl planlegger jeg som regel tre av dagens fire måltider. Til frokost spiser jeg som regel egg&bacon. Baconet steker jeg kvelden før, og legger i kjøleskapet. Så varmer jeg det i panna dagen etter, når jeg steker egg.
Matpakka er som regel salat, omelett eller kyllinglår. Middager planlegger vi en gang i uka, slik at vi alltid vet hva vi skal ha. Da slipper vi også med en handletur i uka. Penger spart.
Kveldsmat blir ofte pannekake, evt en ribbebit.
Det er kjedelig med all denne planlegginga, men uten den går ikke hverdagen i hop, så da dropper jeg en halvtime foran tv-en, og planlegger kostholdet mitt i stedet. Det er det faktisk verdt, spesielt når jeg ser at det gir resultater.
Du synes det er kjedelig å lage mat. Jeg har erfart at det er kjedelig når jeg ikke vet hva jeg skal spise... Går og kikker i kjøleskapet, og vet ikke helt hva jeg skal spise. Da er det en fordel å ha planlagt.
Nå skal jeg varme meg en beta ribbe med hvitløkssmør. Helt suveren kvelds ;-)
Du lurer på hvor ofte man må spise for å være i ketose. Poenget er å holde seg under det antall KH kroppen din krever, ikke hvor mange måltider du spiser. Om det er 15 gram, 20 eller 40, er individuelt, og du bør spise når du er sulten. (Husk rikelig med fett, og at karbohydratene i all hovedsak bør komme fra grønnsaker. ;-) )
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.