Ønsker forslag til hvor man kan oppbevare egg framme på kjøkkenbenken.
Praktiske, men ikke minst estetiske oppbevaringsløsninger. Noen som har bilder av det de bruker hjemme? Eller bare forslag til noe kult?
[color=teal][/color]
Og det samme med frukt!
De siste par årene har det vært knapphet på egg rundt jul og påske.
– Forbruket har økt mer enn kapasiteten. Selv om hønene får leve lenger og slaktingen foregår etter de store høytidene, kan det bli knapphet på egg også i år. Årsaken er EU-regler om holdbarhetsmerking av egg, sier Kringlebotn.
EU har pålagt Norge å redusere den oppgitte holdbarhetstiden fra 45 til 28 dager.
–Norske egg er like gode selv en stund etter at holdbarhetstiden er gått ut. Men husk å oppbevare eggene i kjøleskap, sier hun.
Salmonellafritt
Frykt for salmonella er årsaken til den korte holdbarhetstiden for egg i EU.
– Norske egg har aldri forårsaket salmonellasykdom. Derfor slår EU-regelverket urimelig ut her i landet. I Norge er eggene av høy kvalitet og får riktig kjøling under transport og lagring fra gård til butikk, mener Kringlebotn.
I mange andre land er situasjonen en helt annen.
–Egg og fjørfekjøtt er årsak til salmonella i mange land. Ofte blir forbrukerne advart mot å spise egg og eggretter som ikke er varmebehandlet. Det problemet har vi heldigvis ikke i Norge, sier Kringlebotn.
Fakta:
Gjennomsnittsegget veier 63 gram og består av rundt 57 prosent eggehvite, 33 prosent plomme og ti prosent skall.
Egg i riktig temp. kan ha en holdbarhet intil 2 år!! Dette sier EggForsk. Grunnen til at EU sier at holdbarheten er mindre er at i EU land er ikke butikkene pålagt å oppbevare eggene i kjøl. Jeg har spist egg som er over 6 mnd. gamle. Like gode.
Eh...jeg vet at man kan oppbevare egg på kjøkkenbenken folkens! Jeg gjør det...:o
Bare ønsket å finne en kul/trendy/koselig oppbevaringsløsning for egg og frukt.
Forslag fra Albertine er kurv (eller var det forslaget fra Istvan?)
Så da har jeg altså ett forslag, men kurv har jeg selv tenkt på (men takk for tipset).
Noen som har andre kjøkken-tøffe-interiør forslag?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.