Idamor sa for siden:
Altså, jeg lurer på hvor mye karber dere ligger på ca. om dagen dere som er gravide? Og hva dere spiser i løpet av en dag?
Idamor sa for siden:
Altså, jeg lurer på hvor mye karber dere ligger på ca. om dagen dere som er gravide? Og hva dere spiser i løpet av en dag?
Cindrella sa for siden:
Hei, startet på søndag jeg, har ligget på 30-50 karber er om dagen. Er litt usikker på om det kanskje er for lite, da jeg har utslag på ketostixn. Så tenker jeg skal teste i morgen, øke litt på karbene å se om jeg går ut av ketosen. Syns jo det nesten var for lett om jeg skulle vært i ketose nå....
Konkelimonke sa for siden:
Hmm... eg ligg vel kring... (kjapp rekning i hovudet her eg ligg tidleg på morgonen) .. alt frå 20 til 50/60 om dagen. Nokon dagar et eg meir enn andre, evt tek nokre nevar med nøtter og ROSINER (!!!) om kvelden... funkar finfint for meg jaffal:-) eg bryr meg ikkje med å sjekka om eg ligg i ketose eller ei...
Konkelimonke sa for siden:
....og i løpet av ein dag et eg ca dette:
Frukost: Ei lavkarboskive med MASSE smør og pålegg, pluss nokre skiver agurk og evt nokre båtar tomat. (Agurk er berre sååååå godt!!!)
Lunch: Det same som frukost, evt. "pannekakerull" av eitt egg og ei ss fløyte, med masse godt pålegg inni.
Mellom: Ein kopp te med ein dæsj fløyte i, søta med steviadråpar.
Middag: Reint kjøt, god feit saus, grønsaker... ja, det me måtte finna på. I går hadde me heimamekka hamburger (og då sjølvsagt heimemekka hamburgerbrød til meg! Kan gje deg oppskrift viss du vil)
Kvelds/kos: Ei skive med masse pålegg.... eller ein neve nøtter og ROSINER... (fyy), eller ein skyr....
Eg var fælen på å eta frukt ei stund, men det har eg den siste veka ikkje gjort. Og eg kjenner eg er ikkje så rå i magen som eg var då. OG eg åt masse meir nøtter enn godt er, så no klarer eg nøya meg med ein neve eller to (sjølv om det skal stålkontroll til då eg mest av alt har lyst på heile posen...).
I går kveld kosa eg meg med ein klatt dipp og paprikastrimleg og agurkstrimler... nam nam!
Elles om eg vert søtsugen tek eg meg ein bit 80% (?) mørk sjokolade med appelsinsmak. Den likar eg ikkje såååå godt, så det vert med den biten ;)
(eller det er genialt å laga seg gele med bær i, i vanlege glas! Då har ein noko lovleg og litt søtt om ein vil ha noko godis ein dag!)
Tvi tvi :)
Cindrella sa for siden:
JAAA jeg vil gjerne ha oppskriften på de brødene... vet du hvor mye kh som er i dem å eller:=) :D??
Idamor sa for siden:
Takk for svar folkens! Leste forøvrig i boka til Annika Dahlquist igår kveld at man bør ligge på mellom 20-80 kh pr. dag. Tror jeg det var. Ikke under 20 hvertfall. :) Får sette opp en matplan for meg selv jeg tror jeg. Ellers blir det altfor lett å skeie ut!
Konkelimonke sa for siden:
Ikkje vanskeleg i det heiletatt, og doblar du oppskrifta kan du fint laga brød i brødform :)
Her er oppskrifta:
2dl sesamfrø (utan skal)
2dl riven ost
1ts bakepulver
1ss fiberhusk
3 egg
Bland alt det turre. Visp egga med ein gaffel og ha oppi, bland godt.
Lag 6 hamburgerbrød; ha røra på bakepapir ved hjelp av spiseskei, stryk dei ut så store du vil ha dei (eg fekk då altså 6stk).
225grader i ca 10minutt, midt i omnen.
Del brøda i to, fyll med burgerstæsj og nyt!
Om du vil laga brød, doblar du oppskrifta, har det i ei brødform, 200grader i ca 45 minutt. Oalla - gode, relativt smaklause (eg kjenner iallefal ikkje noko smak) skiver :)
Eg har funne oppskrifta i ein eller annan blogg, men hugsar diverre ikkje kva slags....
Går sikkert an å køyra sesamfrøa i fresaren for å få "mjøl".... Om du ikkje er glad i heile sesamfrø i tenna ;)
Konkelimonke sa for siden:
Karbisar er vel fort gjort å rekna ut, i heile røra... Men eg har ikkje jort det enno. Kanskje du tek oppdraget? ;)
Grovt rekna:
3 av egga
1 av osten (eg likar å ta litt i)
0 av fiberhusk
0,5 av bakepulveret
4,5 av sesamfrø (eg vog 2dl og det er 100g)
...er lik 9 karbisar i heile røra (og så kan du jo trekka frå osten om du vil...)
Så, litt over 1karbis i kvart hamburgerbrød om du lagar 6stk.
:):)
Konkelimonke sa for siden:
Ps... Eg tok visst oppdraget sjølv.... Haha! ;)
Cindrella sa for siden:
hehe ja du gjorde det:=) så bra.. de så jo kjempe gode ut også:P tror jeg må prøve meg på noen slike:P Takk takk..:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.