< Tilbake til oversikten

Veie bacon før eller etter steking?

#1

Roadie sa for siden:

Ser at flere skriver her inne at man skal veie bacon før man har stekt det. Fra tidligere har jeg lært at man skal veie maten etter steking/koking. Bortsett fra Atkins som sier man skal veie grønnsaker før tilberedning, men gjelder det samme kjøtt?

Noen som vet hva som er riktig?

Tenker på at bacon mister jo helt enormt mye vekt under steking - er det ikke bare mest vann som forsvinner?

For å oppklare - ja, jeg er blant dem som må telle kcal for å gå ned i vekt. Dessverre.:o


#2

nellie sa for siden:

Hei!
Det vanligste er å veie før man steker:) Vannet veier jo endel det også, så når det fordufter under steking så blir næringsinnholdet mer konsentrert, på en måte. Hvis du skal legge det inn noe sted, så står det som oftest "stekt" eller noko slikt, dersom det er pr stekt vekt.


#3

Kitsu sa for siden:

Det skal veies før - da næringsinnholdet (stort sett - med få unntak) er oppgitt for utilberedt vare.


#4

Roadie sa for siden:

Takk for svar!:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.