< Tilbake til oversikten

Lavkarbo - Nugatti! *lag selv*

#1

actually sa for siden:

Hjemmelaget Nugatti

Du trenger følgende:

Hasselnøtter
Kakao/Sjokoladepulver (alt etter egen smak)
Sukrin eller tilsvarende søtning,
Kvalitetsolje
Himalayasalt.

Rist hasselnøtter i ovnen helt til du kan lukte dem,ca 15 min. Du kan også riste noen mandler eller andre nøtter om du vil variere “nugattien”. Når de er ferdige gnir du av mest mulig av det tynne skallet på utsiden. Dette er fordi skallet smaker bittert. Jeg synes det er lettest å legge nøttene i en handduk og gni godt på utsiden.

Hell nøttene over i en food prosessor og kvern de til de “smelter” ned til en myk patè. Skrap ned på sidene om det setter seg fast. Dette tar ca 5 min.
Tilsett sukrin eller stevia, kakao (gjerne rå),en klype himalayasalt og en dæsj kvalitetsolje. Siden dette er ett pålegg tar du den oljen du synes er best på smak. Det finnes bla valnøtt-,hasselnøtt- og mandelolje du kan bruke. Dette er jo tross alt et nøttepålegg. Oljen er mest for å få alt til å smelte sammen. Du kan også bruke nøttesmør om du har det tilgjengelig. Bland dette i ca 1 min.

Du må ha ca dobbelt så mye nøtter som sukrin. Feks. 4 dl nøtter = 2 del sukrin. Du må selvfølgelig smake til da alle har ulik smak. Thats it! Konsistensen skal være som peanøttsmør. Er den for “tørr” kan du tilsette mer olje.

Hærligheten vil holde seg opp til en mnd i kjøleskap og noen dager på kjøkkenbenken. Om du oppevarer den i kjøleskapet er det greit å la den stå litt ute før du bruker den.

Tips:

-Har du stevia dråper med smak kan dette også tilsettes for å variere smaken.
-Tilsett noen dråper vanilje essens eller ekte vaniljepulver.
-Tilsett rå sjokolade laget av rå kakao og kakaofett.-Vil du øke proteininnholdet kan du blande inn proteinpulver med sjokoladesmak.
-Bland med pisket krem og bruk som fyll eller topping i kaker og desserter.
-Denne nugattien kan du bruke på alle slags brød,over is,blande den i yoghurten,smøre di på pannekaker osv. Bare fantasien setter grenser.
-Noe jeg syns er NYDELIG er å hakke peanøtter å ha i. Snickers anyone?
-Har du barn, fyll hjemmelaget “nugatti” i den orginale nugatti boksen. Merker de forskjell om du ikke sier noe?

ENJOY!

Oppskriften fant jeg hos Lovelyliller.com ! :)


#2

Glorfinia sa for siden:

Når du poster andres oppskrift burde du si hvor du fant den. For jeg antar du fant den på lovelyliller.com? Credit where credit is due. ;)


#3

actually sa for siden:

Oj, trodde at jeg hadde lagt det inn...
Skal redigere det nå :)

Takk for at du sa ifra :)


#4

Glorfinia sa for siden:

No problemo. :)


#5

Huldr sa for siden:

Oi, ja, viktig å få med det! For det var en veldig fint utarbeidet og flott oppskrift :)


#6

Melusine sa for siden:

Høres veldig godt ut!
Jeg laget noe lignende som ble godt mottatt av ungene, men den oppskriften inneholdt mørk sjokolade og helmelk så denne du kommer med her passer meg bedre!

Forresten er det stengt tatt ikke nødvendig å poste hvor man finner oppskrifter da disse ikke er omfattet av åndsverksloven, men det er jo helt klart greit å gjøre det (jeg gjør det alltid selv når jeg poster oppskrifter).

:)


#7

actually sa for siden:

Denne nugattien er helt nydelig på smak, og er nok det nærmeste man kommer den "vanlige" nugattien :) Samboeren min som ikke lever på lavkarbo, elsket denne!

:)


#8

teleslynga sa for siden:

Nå har jeg laget denne, men jeg synes sukrinsmaken blir så veldig isende. Har noen prøvd med annet sukker?


#9

Mariann S sa for siden:

Når eg lagar mitt sjokoladepålegg, brukar eg tagatesse.
Då brukar eg 45 g tagatesse på 75 g hasselnøtter og 20 g kakao.
Det blir passe søtt syns eg :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.