Et lite tips som fungerer for meg og godkjent tom. av ikke-lavkarboere;
Hvis du skal bruke Sukrin i noe som ikke skal bakes, kan det ofte bli litt metallisk eller kjølig merkbar smak og gi reaksjoner hos noen.
Jeg har funnet etter testing at et forhold mellom Sukrin og Natreen på 5:1 gjør at kjølingen forsvinner og gjør sukkeret mye nærmere sukker i smak (og dobbelt så søtt som sukker).
Sukrinen trenger å binde seg til noe for ikke å re-krystallisere, og ved å ta f.eks. 80 gr. sukrin sammen med 10-20 gr. natreen, blande det i en kaffekvern til det blir melis, gir så sterk normal søtsmak uten kjøleeffekten at man kan halvere oppskrifter der man med vanlig melis trenger store mengder.
En smørkrem med 100 gr. smør har ofte en melisdel på ca. 300 gr.
Samme med marsipan ofte brukes minst like mye melis som mandelmasse; Med sukrin+natreen kan du redusere til halve og ikke kjenne sukrin-smaken.
Lurer på en ting, kan man blade natreen med sukrinmelis i samme enhet (5 : 1) som du beskreiver? Da trenger man vel ikkeå kjøre det i kaffekvern, siden konsitensen allerede er melis i utgangspunktet? Takk for supert tips!
Dette må jeg prøve - takk for tips!
Jeg lagde noen oreo kjeks for en stund siden (de var ikke lavkarbo, men gluten- og sukkerfrie) og brukte sukrinmelis i fyllet, noe som ikke ble godt...
Jeg blander litt stevia i "sukkerskålen" med sukrin, det virker det også. 2 søtninger med rar ettersmak oppveier på en måte hverandre når de blandes :)
Nå begynner det å bli interessant mye naturlige sukker-erstatninger, helt ny en fra "funksjonellmat" er Tagatose! tagatose.no
En god stevia-konsentrat er kjempefin blandet med andre varianter. Hva med
sukrin + 1 ts. vanlig melis + litt stevia-pulver?
xylitol + natreen + 1 ts. vanlig sukker?
sukrin + vanlig sukker?
xylitol + inulin + stevia?
sukrin + stevia = Truvia (fra Coca-Cola)
Her må man prøve og smake seg frem, gjerne med villige ikke-lavkarbo-venner som kan gjøre blindtester :) Barn rundt 10års alder er gull-standarden når det gjelder sukker-tester, hvis de liker muffinsen og vil ha mer da skal man være fornøyd :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.