< Tilbake til oversikten

Hvordan smartest overgang fra høykarbo til lavkarbo?

#1

Kanskje sa for siden:

Har nå vært her en stund, og hadde en fin driv på lavkarbo en periode, og så bare ble det tull, og jeg har ikke kommet skikkelig i gang etterpå. Prøve meg en liten periode på sånn "slapp" lavkarbo hvor jeg koste meg med brød med mindre karbo ... men ikke så flink som jeg var den første økten.

Grunnen til at jeg starter denne tråden, er fordi jeg lurete på om jeg kanskje kunne få noen tips om smart vei fra høy karbo til lav karbo. Hva funket best for deg? Hva kuttet du evt på først? Eller bare kjøre på med minimalt med karber fra begynnelsen av?

Det er sikkert mange meninger om dette. Men ofte så er det vanskelig å komme i gang, trenger liksom en dytt i ryggen, og en plan for hvordan det skal gjøres.

:)


#2

Batillip sa for siden:

Jeg kuttet til < 15 over natta. Ble dårlig etter et par dager, og sleit egentlig hele første uka. Etter det - svosj - lett som en plett.


#3

Bøtt sa for siden:

Jeg kutta ned de 2 ukene før jeg begynnte med ketolyse.Jeg tok poteten ,brødet og pasta vekk,selgølgelig snop .Helt til jeg begynte for fullt med 15karb om dagen.Da slapp jeg hodepine og div.som jeg tidligere haar fått:ja:


#4

Charlott sa for siden:

Kuttet også til maks 15 tvert. Litt småklein noen dager og så gikk det helt utmerket :D

Tror å kutte gradvis fort kunne ha ført til at jeg ville ha lurt meg selv litt ....


#5

Kanskje sa for siden:

Ja, jeg kuttet vel selv ganske brått første gangen, men så har jeg ikke fått det til igjen.

Men hvilken type mat gikk dere over til da i starten, for det er jo en HELT annen måte å spise på, når liksom "hoved maten" vi er vant med å spise forsvinner.

Jeg har en perm hjemme som jeg har samlet masse oppskrifter i, så jeg må vel bare sette meg ned med den og planlegge litt, og handle ut fra hva jeg trenger.


#6

Sokbibi sa for siden:

Denne posten er jo litt gammel nå, men tenkte jeg likevel kunne kommentere. Jeg er på min tredjedag, så har ikke mye erfaring. Men startfasen er jo frisk i minnet, kan man si :) Jeg kuttet tvert, uten noen "jeg kan jo unne meg", det syns jeg ikke hører hjemme i startfasen i det hele tatt! Da gir du deg på en måte lov til å skeie ut fra starten av, noe jeg syns du heller burde gjøre når du har kommet godt i gang. Jeg vet at om jeg hadde unnet meg en skive brød til frokost i løpet av disse få dagene ville jeg ikke stoppet der, da ville det kanskje blitt en halv potet til middag osv. Vær heller hard mot deg selv i starten og om du føler for å unne deg noe etter hvert: gjør det!


#7

Bøtt sa for siden:

Men hvis du trapper ned litt etter litt før du setter skikkelig igang for fullt, så slipper du ofte hodepine og div.Da vender kroppen seg bedre til ovegangen,og du vil da få en bedre start.


#8

Sokbibi sa for siden:

Man kan jo se på det sånn også :) Noen får vel ganske mye plager, det er sikkert ikke gøy! Vet bare at det fungerte på denne måten for meg :P


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.