Vi har en koslig, eldre familiehytte vi pleier å tilbringe minst et par uker ved hver sommer.
Nå står det for døren igjen og jeg begynner å innse at dette kan bli et problem...:(
Vi har innlagt kaldtvann, men m koke vann til alle oppvasker, ergo bruker vi ofte dekketøy flere ganger for å spare oppvask.
Vi har 2 kokeplater og en ministekeovn, men jeg kan ikke bruke stekeovn og kokeplater samtidig.
Vanligvis spiser vi masse brødmat, ferdigpizza og lettvindt halvfabrikata når vi er på hytta, men det går jo ikke nå.
Jeg har ikke mulighet til å lage opp masse mat som vi kan ta med heller. Vi har bare en bitteliten fryser over kjøleskapet, og det er ikke plass til allverden der heller.
HVA kan jeg lage PÅ hytta som holder meg i ketose, er billig å kjøpe inn ingredienser til og som er mat "for alle" både liten og stor?
De andre får selvsagt brødet sitt, og jeg pleier jo å koke poteter og ris til dem innimellom, men jeg kan jo ikke leve på kjøttkaker og saus, kokte egg og drikke fløte for å få opp fettprosenten...:(
Dette er snakk om en tur på minst en uke, så det kan ikke regnes som en utskeielse heller, og det er bare 3 uker siden jeg la om kosten, så jeg har liten lyst til å gå ut av ketose allerde nå.
Det jeg HAR planer om:
*Bruke MYE egg - lettvindt og godt.
*Bruke smør i det meste for å få opp fettprosenten.
*Kjøpe bacongull/fleskesvor for å ha noe å kose meg med siden jeg ikke kan lage osteknekkis :(
*Lage mye salat og ha fetaost, valnøtter, egg (igjen!) i og bruke seterrømme som dressing.
*Masse grønnsaker til middagene.
Men HVA skal jeg lage til middag?:confused::confused::confused:
Det er ikke kapasitet der ute til at jeg kan lage flere varianter av middagen...
Blir litt ensformig med stekt eller kokt kjøtt/fisk med salat eller kokte grønnsaker hver dag....
Min første tanke var Nannahs knekkebrød, trenger ikke kjølig, jeg har de i kakeboks og holder lenge. Ikke middag, men i hvert fall variasjon og under 1KH pr stykk.
Du har ministekeovn, ergo kan du lage osteknekkis også. Det tar bare litt lenger tid enn i mikroen. Ellers er vel det beste å lage middager med minst mulig sukker/stivelse, og passe på å ha nok grønnsaker.
Kanskje en god anledning til å introdusere lavkarbomat til omgivelsene?
Joda osteknekkis holder seg sikkert bra.... om man ikke spiser de opp lol
Det er det som er problemet her nemlig, både jeg, mannen og minsten gomler dem opp så fort de er laget til... og jeg får jo bare laget noen få av gangen siden ikke er plass til å så mye i microen om gangen... så får aldri laget opp et lager her. desverre har jeg ikke microovn på hytta :(
Du kan jo steike opp et stort lager med skiva kavliost, steikes i steikeovn og har du varmluft går det sikkert an å steike flere brett samtidig :)
Ellers er det jo en del boksmat som du kan bruke for å variere litt, kylling, bogskinke, tunfisk, makrell i tomat osv :)
finnes det boksmatmiddager som er lavkarbo? (helst ikke-karbo...) Tenker lettvindte middager alá "åpne boks - putte i gryte - koke opp - spise...."????
Jeg hadde bedt dem la være å spise av det du lagde en haug av (knekkebrød etc.) og sagt at det var noe du måtte få ha for deg selv siden du ikke kunne spise like mye forskjellig som dem. Nyinnkjøpt kyllingfilet holder seg mange dager i kjøleskap og resten av kjøttmaten kan du ha i fryseren. Nøtter funker jo, ost. Det kan ikke bli så ille dette?
Når jeg skal være lenge borte uten tilgang på kjøleskap pleier jeg ta med en pakke fiberrik. Er ca 2,5 karb per stk, og to sånne med masse pålegg (jeg pleier bruke majones, ost og skinke) fungerer fint som frokost/lunsj.
Ser at du hovedsakelig lurer på middag. Jeg har vært på hytta når det bare var mikro og da ble det følgende til middag (kanskje ikke så spennende men...):
Tapas (spekemat, ost, oliven etc)
Kjøttboller med salsa (ferdig på glass)
Pølser
Grillmat
Reker og majones
Ellers er jo makrell i tomat helt supert. Boksene kan stå i romtemperatur, og en boks sammen med litt agurk eller paprika er kjempegodt (og holder deg mett ei god stund).
Altså - jeg synes du gjør dette litt vanskeligere enn det må være.
Du har ministekeovn og kokeplate. Javel - da kan du jo steke kjøtt som hjemme. Og lage saus som hjemme. Og koke grønnsaker som hjemme. Du kan faktisk også koke poteter og ris - men det må gjøres i flere omganger. Kanskje først koke poteter og grønnsaker - og så steke koteletter.
Lite dekketøy - ja, men da koker du så og så mange poteter til de osm skal ha det - legger det på tallerkenen dems mens du koker grønnsaker eller steker kjøtt eller hva det måtte være.
OSteknekkis kan du lage lager av før du reiser - det er jo strengt talt bare å la være å spise dem med en gang de er ferdige. ;)
Ta med fiberrik, ost og skine til pålegg.
Spekemat med eggerøre.
Og det er faktisk bare å ta oppvask hver gang dere har spist, det er ikke så vanskelig.
Hilsen hun som har hytte uten strøm og vann, og tilbringer 4-5 mnd det hvert år. Og som utmerket klarer å lage lavkarbomat uten stekeovn og med 1 kokeplate.
Nannas supergode knekkebrød, smør og ost/evnt andre pålegg du foretrekker og vips så har du frokost og kvelds.
En eggeomelett lager du jo fint på en kokeplate til lunch? Det kan du jo lage til hele familien også, bare at dem spiser med brød til og du en lett salat? Advokado?
Middag, grille, grille,grille. Eller kanskje en lavkarbopizza?
Det gjelder vell egentlig bare å se løsningene i en slik situasjon, ikke problemene. Lykke til og kos dere på hytta! :)
Mens du steker kjøtt kan de ferdige potetene/ kokte risen til de andre legges (i kjelen med lokk) under en dyne. Da holder de seg varme helt til kjøtt/ grønnsaker er ferdig! God gammeldags husmorstips... Ellers er jeg enig med Tusta, dette bør ikke vœre så vanskelig! Tenk på de som er dagevis på biltur uten noe kjøkken, for eksempel;)
Prøver jo å ikke se problemene her da :p
Trenger bare noen tips... særlig middag.:)
Vet jo at det går fint an å lage middag, men jeg vil helst også ha ferie...., så håper å finne noen skikkelig lettvindte middagsalternativer.:o
Her hjemme lager jeg alltid middag fra bunnen av, men det blir så tungvindt der ute. Her hjemme er jeg jo vant til å ha 4 kokeplater + stor stekeovn og å kunne bruke alle tingene samtidig.
Jeg har altså ikke lagringsplass til ferdiglaget mat til 4 stk i en hel uke, hverken her hjemme eller på hytta, så å lage feridig mat og ta med er veldig vanskelig. Vi har et lite kjøleskap med en bitteliten fryser som allerede er full av en hel masse ting som jeg ikke kan spise:rolleyes:
(også har vi et ganske irriterende problem med 8-åringen som nesten nekter å spise annet enn KH... han lever på pasta, ris og noen grønnsaker + farsemat :(... prøver å gjøre noe med det, men er ikke lett)
Men det jeg har bestemt meg for:
Frokost er greitt. da spiser jeg egg til den store gullmedalje, og supplerer med bacon, skinke og fisk.
De andre får brød og pålegg som vanlig.
Jeg tør ikke begi meg ut på brøderstatninger fordi brød er en av mine store kh-feller og om jeg venner meg til at "brød" er greitt er jeg redd jeg mister kontrollen....:confused:
*Kokt/stekt laks med grønnsaker (eventuelt litt fiskepudding ved siden av for podens del)
*Grille div kjøtt + pølser til unger og mann med salat til (håper på oppholdsvær...)
*Kyllingfillet i fløtesaus (kommer til å savne villris til den, men men).
*Hjemmelagede kjøttboller m salat til meg og ris/pasta til resten.
*taco kanskje...???
Men mangler jo minst 3-4 alternativer her...:confused:
Savner å kunne lage fiskeboller, ferdigpizza, hamburger, pommes frittes og pølser, pølser i brød.... alt som er lettvindt :(
Skinkeboks til middag er lettvint og trenger ikke oppbevares i kjøleskap.
Samme med torskerogn hvis du liker det....
Du kan kjøpe pizzafyll på boks og ha på opsteknekkisene dine og lage minipizza, trenger bare en kjapp tur i ovnen for å smelte osten...
Jaaaa torskerogn er nyyydelig :)
Det må jeg kjøpe inn:D
Er forresten også veldig godt som lunsj/frokost kald med tomat og majones ;)
Men er litt vanskelig å få nok fett i det synes jeg... får helle på med majones :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.