Neste fredag er det min tur til å ha med fredagskos til personalrommet.
Nå bruker aldri jeg å spise av fredagskosen, så jeg kunne like godt ha bakt noe høykarbo til de andre.
Men så har jeg litt lyst til å servere dem lavkarbokake så kan jeg ta en liten bit selv også når jeg først må ha med noe.
Men hva baker jeg?
Kunne tenkt meg å bake en kake som er litt stor, som ser god ut og smaker godt,men med få karber :D
Jeg har laget om en høykarbokake til lavkarbokake og den er aldeles nyyydelig. Ikke en eneste som tror de spiser lavkarbokake :D
Sjokoladekake med bringebærtopp
Bunn 2 plater lys sjokolade fra Sukkerfritt = 150 gr
2 plater mørk sjokolade 70% fra freia, = 200 gr(eller annen mørk sjokolade fra eks. Sukkerfritt om du skal ha minst mulig karbohydrater).
220 gr smør
smelt dette sammen over svak varme og avkjøl det litt
pisk 8 egg til eggedosis, tar ca 5 -10 min
rør sammen eggedosis og sjokolade og slå over i en smurt form 20 cm i diameter.
Ha aluminiumsfolie rundt formen på utsiden så ikke vann slipper inn
Varm opp vann i langpannen i komfyren og sett formen oppi, la stå 25 min på 140 grader.
La den stå over natten i kjøleskapet, (er ikke helt nødvendig men den blir enda bedre når den får stå en stund)
Pisk ca en 6 dl kremfløte med ca 1 dl søtning, jeg bruker halvt om halvt med sukrin og splenda.
Legg 5 plater gelantin i kaldt vann ca 5 – 10 min. Ha dem deretter i ca 120 gram av den oppvarmede bringebærpurreen, (usøtet da det er så mye søtning i kremen)
Usøtet bringebærpurre:
Jeg brukte frosne bringebær som jeg varmet opp og moste med stavmixeren, laget mye og brukte resten til syltetøy etterpå, (hadde i søtning da altså :p)
Avkjøl bringebærpurreen litt og ha bland den litt og litt inn i kremen. (Kremen kan da se ut som om den skiller seg, men dette er ikke noe feil).
Hal kremen over kaka og sett kaldt i noen timer.
Ha bringebær over som pynt, gjerne så mye at det dekker hele kaka da bringebærene er nydelig til kaken.
Ett kakestykke vil inneholde ca 7.5 karbohydrater i den utgaven jeg laget om kakestykkene ikke ekstra store.
Med sukkerfritt sin mørke sjokolade vil stykkene inneholde ca 3.3 karbohydrater pr stykke.
Den skal jeg lage til bursdagsbesøket mitt neste helg, gleder meg til å prøve ut! De to BESTE kakene (sjokolade+ost) i en, kan jo ikke bli bedre? :D hehe Lykke til!
Mal mandlene i en kvern og bland det sammen med det andre, legg bakepapir i bunnen av en springform og trykk mandelblandingen godt ned i formen. Sett den kjølig i ca. to timer.
Men før kaken skal i ovnen må fyll nr 1 på:
Fyll 1
500 gram kremost (2 1/2 pakke Philadelfia eller 4 pakker Tine Kremost, eller nesten 2 pakker familie-philadelphia) – så fet som mulig
0,6 dl sukrin
2 store eller 3 små egg
Noen dråper natreen
Alt has i kjøkkenmaskin med kniv og mikses godt i ca 3 minutter, her ble stavmikseren brukt. Den skal bli mer kremete enn flytende, så kanskje det er bedre å bruke kjøkkenmaskin for dette fyllet ble ganske flytende.
Om den ikke blir tykk så ikke fortvil, bare hell den på bunnen og ha den i ovnen på 190 grader i 20 minutter. Den skal ha stivnet nå! Litt “dissete”.
Ta ut og la hvile i ca 15 minutter. Da rekker du å lage neste fyll:
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Legg alt i kjøkkenmaskinen og miks godt, går også å vispe med en gaffel. Dette skal også bli kremete.
Ha over kaken, glatt pent på toppen og ha inn i ovnen på 250 grader i 10 minutter. Det øverste fyllet er ganske skjelvende når du tar den ut, men ikke flytende.
La kaken stå i romtemperatur i 5-6 timer (eller så lenge du kan) og i kjøleskap 12 timer før pynting/oppdeling.
Gelelokk
5 plater gelatin
3 dl ublandet fun light (her er det wildberries som er brukt)
Noen bær.
Les på gelatinpakken - de skal bløtes i kaldt vann ca. 5-7 min, vannet klemmes ut for så å varme dem i en liten kjele til de smelter. Ha i saften litt etter litt og bland inn bær til slutt.
Has i en bolle som settes i kjøleskapet til geleen er blitt kald eller har stivnet litt. Da kan den has på kaken, den stivnet ganske raskt
Jeg vil anbefale Gerds ostekake! Den blir vellykket hver gang, og jeg får alltid gode tilbakemeldinger! Er kjempegod med appelsinsmak og gjerne med litt rørte bær til. :sikle:
Siden mange er ganske var for sukrin-smaken, kan det være en ide å være litt forsiktig med for mye sukrin i kaken i denne sammenhengen. Kjedelig om det er det som får fokuset liksom :)
Nå vet jeg ikke om det var det du mente med den setningen, men jeg synes ikke man skal la være å opplyse folk om at det er lavkarbokake man serverer. For det første er det en del som reagerer på søtstoffene. Jeg får skikkelig vondt, masse luft i magen og diaré resten av kvelden av maltitolen i sukkerfritt sine sjokolader. Det er ganske vanlig. Og så kan det jo hende det er andre lavkarbere eller diabetikere til stede som hadde satt pris på å få vite at det er lavkarbokake man serverer.
de som spiser kake hos oss vet at vi kun spiser lavkarbo så de trengs ikke å opplyses om det :)
jeg reagerer selv på maltitol, men ikke i den kaken slik jeg lager den med kun 150 gr sukkerfri sjokolade i hele kaken, for det blir så lite pr stykke at jeg ikke kjenner det engang :)
jeg har laget den med kun sukkerfritt sjokolade også, men da begrenset jeg meg til to stykker :p og merket ikke noen ting :rolleyes:
Snickerskaka mi er supergod. Ingen som vil kommentere annet enn, mmmmmmm denne var god. Oppskriften finner du på bloggen min. Bare til å dobble om du vil ha den i langpanne.
Tips: Kvern (i kaffekvern) sukrin og natreen-pulver i forhold 5:1 til melis, så får du en supersøt melis som smaker som vanlig melis uten "kjøle"smaken. Det blir så søtt at du kan halvere mengden du skal ha i oppskriften!
Biggie :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.