< Tilbake til oversikten

Når man må spise det som blir servert

#1

Ellekaramelle sa for siden:

Jeg har vært på leirskole med elevene mine denne uken.
På forhånd var jeg veldig i stuss på hordan jeg skulle klare å holde meg til lavkarbodietten min der oppe. Det er viktig for elevene å lære seg å sette pris på den maten de får servert, så lenge maten er god og næringsrik og man ikke har noen form for allergi eller intoleranse for matvarer. Holdningene til mat blandt unge mennesker i dag er rett og slett helt horrible, og hvis jeg i tileeg skulle sitte og spise helt andre ting enn elevene mine, hadde det blitt mye forklaringer og masse mas, så jeg bestemte meg for å gjøre minst mulig ut av det.
Det eneste jeg tok med meg hjemmenfra var mitt eget hjemmebakte brød.
Dette forklarte jeg bare med at jeg ikke tåler hvetemel så godt.

Ved middagsbordet lot jeg sausen være, og tok bare en halv potet, men lesset ellers oppå med grønnsaker og kjøttkaker, fiskekaker, osv...

Da jeg kom hjem fredag trodde jeg at jeg hadde lagt på meg minst en kilo...men det hadde jeg ikke. Jeg hadde gått ned nesten 2.... ??

Jaja.. Forstå det den som kan. Jeg regnet litt løselig på karboene jeg fikk i meg i løpet av dagene der oppe, og det var mye mer enn jeg pleier å spise. Og mindre fett ble det jo også, siden maten vi fikk egentlig ikke var av det fete slaget.

Selvfølgelig er jeg glad for nedgangen, jeg har stått dønn stille i laaaang tid nå, så kanskje kroppen bare trengte en liten vri..??


#2

Batillip sa for siden:

Jeg syns du var flink som valgte å være forbilde for ungene. Viktig! :-)


#3

Rioja sa for siden:

Jeg går ned i vekt når jeg ligger på rundt 50 karber pr. dag. Ligger jeg under det rikker ikke vekta seg...
-Forstå det den som kan. :confused:


#4

Carisma sa for siden:

Ikke vanskelig å forstå det. Kroppen tror sannsynligvis det blir hungersnød om du ligger lavere og går i sparemodus. Selv må jeg ligge rundt 35g.


#5

Ellekaramelle sa for siden:

Hm.. Ja kanskje jeg skal øke karbomengden litt nå i sommer...

Til vanlig ligger jeg på 15-20, og prøver å få i meg nok fett. Kanskje jeg skal øke til ca 50 en stund. Men skal man da spise mindre fett??? Jeg mener..skal prosentfordelingen fremdeles være 75-20-5 ??? ( fett protein karbo).. Noen som leser dette og kan svare meg på det???


#6

Dolsi sa for siden:

Har ikke noen gode råd for hvordan du bør spise, men tenker at dersom du går ned med litt mer karbo og litt mindre fett, så hvorfor ikke.
Ellers så vil jeg rose deg for at du gikk foran som et godt eksempel og spiste det du fikk servert.
Enig i at kostvanene til mange unge i dag er helt på vidda :eek:
Ikke liker hun fisk, ikke liker hun kylling og ikke liker hun kjøtt, ikke liker hun ost og ikke liker hun grønnsaker osv.
LIker stort sett bare kjøttdeig, fint brød og sjokopålegg liksom, ja også chips og potet da, men det kan man jo ikke leve på lengden.
Forstår ikke at det er mulig å la ungene leve på denne måten jeg da, helt tullete


#7

Kitt sa for siden:

I følge Lutz (Bedre uten brød) trenger du ikke minske på fettet om du ligge runder 72karber pr dag.:)

Jeg trives best og går også ned jevnest om jeg ligger rundt 30, opptil 50 karber, og da spiser jeg fortsatt masse fett!:D

Kan vel tenke meg at dere var ganske aktive på leirskole også! Husker vi var ute hele dagen den gang da!:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.