Tula sa for siden:
Denne her ble til ved en tilfeldighet, men det smakte så godt at jeg lager den igjen og igjen. Faller også i smak hos ikke-lavkarbere. =)
2,5 liter buljongvann.
1 mellomstor spisskål. ( De spisseste av nykålen. Minst karber i denne. )
1/2 blomkål.
Litt purre.
Til kjøttbollene:
400g kjøttdeig
Løk etter smak og antall tillatte karber.
2 egg
1 ss pofiber.
Pepper.
Blandes til en seig røre.
Del grønnsakene i småbiter, tilsett de i buljongvannet når det koker.
Form små boller med en spiseskje og hånda. De blir fastes da. Legges ned i vannet etterhvert som de blir klare.
Kokes i ca 30 min.
Litt mye karber i denne for ketolysefolka kanskje, men det går greit med meg i allefall. Jeg blir fort mett av denne, og den holder til 4-5 posjoner.