< Tilbake til oversikten

Nykålsuppe med kjøttboller

#1

Tula sa for siden:

Denne her ble til ved en tilfeldighet, men det smakte så godt at jeg lager den igjen og igjen. Faller også i smak hos ikke-lavkarbere. =)

2,5 liter buljongvann.
1 mellomstor spisskål. ( De spisseste av nykålen. Minst karber i denne. )
1/2 blomkål.
Litt purre.

Til kjøttbollene:
400g kjøttdeig
Løk etter smak og antall tillatte karber.
2 egg
1 ss pofiber.
Pepper.
Blandes til en seig røre.

Del grønnsakene i småbiter, tilsett de i buljongvannet når det koker.
Form små boller med en spiseskje og hånda. De blir fastes da. Legges ned i vannet etterhvert som de blir klare.

Kokes i ca 30 min.

Litt mye karber i denne for ketolysefolka kanskje, men det går greit med meg i allefall. Jeg blir fort mett av denne, og den holder til 4-5 posjoner.


#2

Idarull sa for siden:

Denne skal jeg lagre! Minner om fårikål på en måte. Mmm


#3

Livsglede sa for siden:

Nan,nam dette hørtes digg ut. Sikkert nydelig med ev hvit saus til også:) :)skal absolutt prøves. Takker for oppskrift.


#4

Holtappen sa for siden:

hørtes herlig ut, takk for oppskrift


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.