< Tilbake til oversikten

Enkel viltgryte

#1

Tula sa for siden:

400g viltkjøtt i strimler. ( Rein eller elg. Jeg liker best elg.)
250g strimlet bacon, gjerne litt tykt skogsbacon.
150g sopp.
1/2 boks seter rømme.
1/2 boks cream fresh.
Salt og pepper etter smak. Jeg bruker kun pepper, siden baconet er salt.

Stek viltkjøttet i masse smør til det er nesten gjennomstekt, og tøm over i en gryte. Få med alt fettet.
Gjør det samme med baconet. Stek dette og i smør. Over i gryta.
Også soppen. Med smør.
Når alt er ferdig stekt, ha i rømme og cream fresh, rør sammen, og tilsett krydder. La koke i ca 20 min.

Serveres med godt kokt blomkål, sånn at den nesten ramler fra hverandre. Da savner jeg ikke potetmos til viltgryta i det hele tatt. =)

Dette holder til 4 personer.

Veldig ketolysevennlig: Mye fett, og karber kun fra rømme/cream fresh og blomkålen.


#2

Glorfinia sa for siden:

Hva av rein og elg har spesielt viltsmak? Er ikke så veeldig glad i den egentlig, men har spist noe som ikke hadde sånn superutprega viltsmak, bare husker ikke hva det var. Oppskriften så veldig god ut, så har lyst til å prøve den en gang. :)


#3

Eve sa for siden:

Dette hørtes kjempegodt ut, prøver til middag i morgen:ja:


#4

Tula sa for siden:

Tror det må være elg. Rein syntes jeg har en mer utpreget viltsmak. Om du vil dempe den ytterligere, kan du tilsette mer bacon og sopp. =)


#5

Glorfinia sa for siden:

Takk for info, da skal jeg teste oppskriften din etterhvert. (:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.