400g viltkjøtt i strimler. ( Rein eller elg. Jeg liker best elg.)
250g strimlet bacon, gjerne litt tykt skogsbacon.
150g sopp.
1/2 boks seter rømme.
1/2 boks cream fresh.
Salt og pepper etter smak. Jeg bruker kun pepper, siden baconet er salt.
Stek viltkjøttet i masse smør til det er nesten gjennomstekt, og tøm over i en gryte. Få med alt fettet.
Gjør det samme med baconet. Stek dette og i smør. Over i gryta.
Også soppen. Med smør.
Når alt er ferdig stekt, ha i rømme og cream fresh, rør sammen, og tilsett krydder. La koke i ca 20 min.
Serveres med godt kokt blomkål, sånn at den nesten ramler fra hverandre. Da savner jeg ikke potetmos til viltgryta i det hele tatt. =)
Dette holder til 4 personer.
Veldig ketolysevennlig: Mye fett, og karber kun fra rømme/cream fresh og blomkålen.
Hva av rein og elg har spesielt viltsmak? Er ikke så veeldig glad i den egentlig, men har spist noe som ikke hadde sånn superutprega viltsmak, bare husker ikke hva det var. Oppskriften så veldig god ut, så har lyst til å prøve den en gang. :)
Takk for info, da skal jeg teste oppskriften din etterhvert. (:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.