Hei, har gjentatte ganger prøvd å holde meg på 20 gr som maks grense på karb.inntak pr dag. Dette funker dårlig for meg da jeg synes det blir vanskelig i sosiale sammenhenger samt at hodet vil ikke helt tilpasse seg:s
Tenker nå jeg skal teste en egenkomponert måte.
Dagsmeny:
Frokost: 2 rugsprø m/ egg el ost / evt tyrkisk yoghurt med bær (jordbær/blåbær/bringebær
Lunsj: samme som over eller salat
Middag: rent kjøtt / fisk med grønnsaker litt saus el lignende til
Mellommåltider: en neve nøtter/atkins bar
Tenker at dette vil resultere i et karboinntak pr da på ca 50-60?
Noen andre som kjører generell lavkarbo som vil komme med noen innspill? Ser dette greit ut og kan jeg forvente en grei vektnedgang på dette? Skal ned ca 15 kg.
Har også sett her inne at flere er så fornøyde med hud og hår etter å ha lagt om til lavkarbo...cellulitter forsvinner så og si osv...gjelder dette "kun" om man er i ketose eller har noen erfart positive ting der på genrell lavkarbo også? Nyskjerrig;)
Dette ble litt langt, men håper noen kan komme med noen tilbakemld/erfaringer:)
Gir deg en liten dytt. Jeg har ikke kjempegod greie på dette. Men umiddelbart tenker jeg at det er litt lite fett her? Mere fett= mere energi og metthetsfølelse over tid.Vil du spise rugsprø til frokost fordi det er lettere i sosiale sammenhenger? Kan du ikke bare kutte ut rugsprø og bare spise pålegg feks?
Anbefaler litt mer fett, til frokost feks forskjellig pålegg, frokostpannekake eller stekt egg og bacon, o.l, mellommåltid salat med avocado osv, olje- eller rømmedressing, eller middagsrester, mellommåltid nøtter er jo greit og egg eller pålegg eller en slice av frokostpannekaka feks. Yoghurt, du kan blande litt olje oppi den, og malte nøtter, kakao, vaniljedråper og sånt setter også fin smak på yoghurt!
Middag er også greit, men mere fett ja, lag saus til av smør, egg og fløte (mange gode oppskrifter her inne).
Håper du får svar av noen klokere enn meg ;) Og lykke til :)
Ikke rugsprø fordi det er lettere i sosiale sammenhenger, men ikke 20 gr pr dag fordi jeg takler det ikke;) Det blir for lite for meg. Jeg klarer ikke tanken på egg & bacon eller middagrester til frokost. Det er derfor jeg tenker et par rugsprø til frokost med pålegg f eks majones og kokt egg eller ost osv.. (blir ca 15 gr karb). Jeg vil ha et lavkarbo kosthold som gjør at jeg ikke trenger å bekymre meg for om jeg falle rut av ketose hele tiden osv. Jeg vil kunne unne meg 50 gr mørk sjokolade og et glass vin i helgene osv...
Hei,
Hvor er grønnsakene…? og fettet…?
For de som velger å kjøre egenkomponert lavkarbo er det spesiellt viktig at de vet hva de driver med. Et lavkarbo kosthold handler ikke bare om å kutte kh men også å velge riktig kh samt ft man skal ha en så optimal ordelingen av kh, proteiner og fett som mulig. Du sier heller ikke noe om hvor mye du drikker pr dag, husk at de to vanligste nybegynnerfeilene er for lite fett og for lite vann.
Dersom kh kvota di kommer fra hovedsakelig fra rugsprø, meieriprodukter, nøtter og bær så bør du nok revurdere kostholdet ditt. De fleste av oss på lavkarbo kosthold er av den formening om at barer ikke må anses som måltidserstattere kun krisemat eller som godteri en sjelden gang.
I og med at du ønsker å ligge på 50-60 kh pr dag så anbefaler jeg at du i alle fall leser boka ’Bedre uten brød`. …og ut i fra det jeg leser mellom linjene så vil jeg anbefale deg å lese deg opp på Fedon da han ligger i øvre skiktet på lavkarbo skalaen.
De alller, aller fleste merker helsemessige forbedringer på lavkarbo, ikke bare på ketogent kosthold. Når det gjelder celluitter så kan jeg ikke uttale meg da jeg selv aldri har vært plaget med det.
Drikker 2-3 liter vann om dagen...hvorfor skal jeg revurdere kostholdet om jeg tar karbokildene fra rugsprø, grønnsaker og nøtter? Egenkomponert diett handler vel også om å finne måten man trives med selv? Jeg klarer ikke bare spise masse fett. Blir fysisk dårlig av det. Derfor ville jeg bare forhøre meg om det var noen som hadde forsøkt vektnedgang på samme måte som jeg gjør nå:) Men, takk for svar:) Skal også se på bøkene du nevnte...Takk takk
Jeg ville ikke gått noe ned med det du beskriver her.
Og du trenger ikke spise egg og bacon i steden for rugsprø, du kan jo bake lavkarboknekkebrød eller lavkarbobrød. Det er kjempegodt og har mindre karber enn rugsprø. :)
Du nevner faktisk ikke grønnsaker med ett eneste ord, dermed må jeg anta at du ikke spiser det – grønnsaker er faktisk den aller viktigste kh kilden for en lavkarber. Du kan spise akkurat hva du vil for meg men jeg ville ikke kalle det lavkarbo om mann unngår grønnsaker og er knipen med fett – som tidligere nevt så handler ikke lavkarbo KUN om å reduser kh. Jeg har skummet igjennom alle dine innlegg og min anbefaling er fortsatt at du bør lese deg opp på hva et lavkarbo kosthold innebærer.
Til dere andre som har en utfordring med tanke på fettet så pleier vi å anbefale å begynne med litt fett for deretter å øke på underveis. I tillegg så pleier jeg å anbefale å lese linkene til fett-tråder som ligger i nybegynnertråden samt lese alle innlegg av brukernavn: Pål – det pleier å kurere selv de mest fettskremte.
Middag: Fisk/kjøtt med grønnsaker....;) Men samme- takk for svar:) Kjører min egen grei...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.