< Tilbake til oversikten

Oopsie-firkløverrull

#1

Kitt sa for siden:

Inspirert av oopsie- rullenes fortreffelighet, "oppfant" jeg denne:

Oopsie-rullekake(fritt etter Gerds oppskrift)
4 egg
1/8 Ts bakepulver (eller Kremotartari)
150 gram Kremost (jeg brukteLandlord sin lille runde)
1ss natreenpulver
1ts flytende natren(kan sikkert sløyfes)
1ss bakekakao

Fyll:
100g mørk sjokolade, gjerne sukkerfri om man vil
50g hasselnøtter/mandler/paranøtter. Velg etter smak og karber ;)

Separer eggene. Bland sammen kremost og eggeplommene i en bolle. Visp eggehvitene og bakepulver stivt. (Miks hvitene først, så plommene om du bruker samme mikser) Vende plommene og osten forsiktig i hvitene, vær forsiktig så det ikke faller sammen.
Smør røra utover bakepapirkledd stekeplate

Stekes på 150 grader i 25 minutter.

Sjokolade og nøtter hakkes ganske fint.

Strø gjerne litt splenda (ikke nødvendig) på et bakepapir på kjøkkenbenken.
Når kaka er stekt, hvelves den over på bakepapirer.

Fordel fyllet så fort som mulig og rull kaka sammen mens den er varm. Bruk bakepapiret den ligger på til å rulle med.

Legges kaldt en times tid og kan så skjæres i så tynne skiver man bare vil!:)

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3000&amp;albumid=227&amp;dl=1308214537&amp;thumb=1[/img]


#2

Gerd sa for siden:

:sikle:


#3

TigerTove sa for siden:

Kanskje man må lage dessert i dag :D


#4

Tasja sa for siden:

Det er meget mulig at man må det ja :p


#5

littleme sa for siden:

Ja, jeg mener bestemt man må det ;)


#6

TigerTove sa for siden:

Da er det vedtatt :D det blir dessert i dag :heia:


#7

Jabba sa for siden:

Nam, nam....denne så herlig ut!


#8

LIBBA sa for siden:

Så veldig godt ut ja :ja:


#9

littleme sa for siden:

Nei, nå setter jeg igang og prøver litt :P



#11

Tasja sa for siden:

MHM! Jeg hadde ikke alle ingrediensene, så det ble rabarbragrøt og rabarbrapai i dag ( hadde nemlig noen rabarbra liggende og slenge, og de burde brukes før de ble dårlig). Grøten ble veldig god, paien er i ovnen.

Heldig du, høres godt ut! Du får skrive hvordan det gikk! :)


#12

littleme sa for siden:

Når skal jeg lære at jeg er en elendig husmor?

Anyways.. Min ble ikke i nærheten av så mørk? Den ble ganske tjukk, også satt den fast på bakepapiret når jeg skulle rulle.. :/
Ellers så var den jo god, men ikke det helt store. Får aldri til dette med kaker og sånt jeg.. blærk :p


#13

Charlott sa for siden:

Lagde denne på fredag for å ha med på helgtur.

Pga uheldige omstendigheter ble mesteparten igjen til i dag - og steike så god! :D

Havnet glatt på topp 5 lista! :D


#14

Charlott sa for siden:

Denne skal jeg lage igjen i morgen! :sikle: og gleder seg! :D


#15

Moe sa for siden:

Går det an å bruke sukrin fremfor natreen, noen som vet?


#16

Kitt sa for siden:

Grunnen til at jeg bruker natreen eller tilsvarende, er at jeg ikke fikser den kalde, metalliske sukrinsmaken!:p
Du kan sikkert prøve med hva som helst, eller rett og slett droppe søning i røren!:)


#17

lucifine sa for siden:

jeg syntes noen kunne lage denne til meg.. Er sliten og trenger en "pickmeup"


#18

TigerTove sa for siden:

Jeg har en nylaget liggende i kjøleskapet, så om du kommer å ringer på skal du få både kake og te :)


#19

lucifine sa for siden:

Det hørtes koselig ut! Skulle gjerne!


#20

Moe sa for siden:

Da får jeg prøve med sukrin når jeg en gang skal lage denne, merker ikke noe særlig til den kalde smaken som mange snakker om.


#21

Jabba sa for siden:

Synes SukrinMelis smaker mindre metallisk enn Sukrin faktisk....


#22

Beaglejenta sa for siden:

Jeg har brukt så å si samme oppskrift, men da hatt rørte ferske bringebær i krem som fyll.. Det også ble nam nam :D


#23

Kitt sa for siden:

Det har jeg også laget, eller med jordbær eller multer eller plommer eller eplemos!:sikle:
Godt, jada, men ikke sjokolade!;)

Og jeg brukte frosne bringebær, tinte dem og silte vekk alle frøene før jeg rørte sausen inn i kremen!:sikle: Hater å få alle de bringebærfrøene i tennene!:p


#24

marjusen sa for siden:

Jeg har bare flytende natreen og stevia. Peiling på blandingsforholdet her da?


#25

Kitt sa for siden:

Dobbelt så mye flytende?:confused:
Tror ikke du trenger mye søtning, altså! Er liksom sjokoladen som skal stå for det meste av søtsmaken!:D


#26

TigerTove sa for siden:

Jeg brukte bare 1 ts flytende natreen i deigen min og den ble fin etter min smak..


#27

oppavsofaen sa for siden:

Skal prøve denne i dag!

Tips til dere som sliter med at kaka henger fast i bakepapiret: Bruk en klut med kaldt vann og stryk over papiret på undersida!

Når jeg lager rullekake pleier jeg vanligvis å legge den opp/ned (slik at bakepapiret kommer opp) på et håndkle etter den er stekt. Så tar jeg av bakepapiret som nevnt over, og ruller den sammen :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.