Coockie sa for siden:
Det ble laget eplekake på jobben i går og vips, tenkte jeg ikke på noe annet hele dagen.
Da jeg kom hjem fra trening bestemte jeg meg for å prøve, til tross for at jeg er svært kresen på lavkarbobaking.
Denne ble faktisk akseptabel :D
Smaker selvfølgelig ikke som vanlig bakst med hvetemel og sukker, men den er god allikevel.
Jeg serverte den med pisket krem
Eplekake
Ingredienser:
200 g smør
1 dl sukrin
3 egg
1 dl mandelmel
1 dl glutenmel
Stevia (tilsvarende 1 dl sukker, andre søtstoffer kan benyttes)
1 ts bakepulver
Kruskakli om nødvendig
200 g Lerums Eple- og pæresyltetøy
Fremgangsmåte:
- Sett stekovnen på 200*c.
- Rør smør og sukrin hvitt.
- Tilsett et og et egg til en jevn røre.
- Bland det tørre først godt sammen, så inn i smørblandingen. (Blir deigen for løs tilsetter du litt kruskakli)
- Ha deigen i en kakeform og lag renner på toppen.
- Fyll rennene med syltetøy i tilegg til å bre litt over deigen.
- Strø over sukrin og kanel, stek i 30 min midt i ovnen.
Karbohydratinnhold:
Deigvekt: Ca 790 g
Totalt: 30,5 g karb
Pr 100 g deg: Ca 3,7 g karb
Hvis kaken deles i 10 stykker, pr stk: 3,1 g karb