< Tilbake til oversikten

Coockies eplekake

#1

Coockie sa for siden:

Det ble laget eplekake på jobben i går og vips, tenkte jeg ikke på noe annet hele dagen.
Da jeg kom hjem fra trening bestemte jeg meg for å prøve, til tross for at jeg er svært kresen på lavkarbobaking.
Denne ble faktisk akseptabel :D

Smaker selvfølgelig ikke som vanlig bakst med hvetemel og sukker, men den er god allikevel.
Jeg serverte den med pisket krem

Eplekake

Ingredienser:
200 g smør
1 dl sukrin

3 egg

1 dl mandelmel
1 dl glutenmel
Stevia (tilsvarende 1 dl sukker, andre søtstoffer kan benyttes)
1 ts bakepulver
Kruskakli om nødvendig

200 g Lerums Eple- og pæresyltetøy

Fremgangsmåte:

  • Sett stekovnen på 200*c.
  • Rør smør og sukrin hvitt.
  • Tilsett et og et egg til en jevn røre.
  • Bland det tørre først godt sammen, så inn i smørblandingen. (Blir deigen for løs tilsetter du litt kruskakli)
  • Ha deigen i en kakeform og lag renner på toppen.
  • Fyll rennene med syltetøy i tilegg til å bre litt over deigen.
  • Strø over sukrin og kanel, stek i 30 min midt i ovnen.

Karbohydratinnhold:
Deigvekt: Ca 790 g
Totalt: 30,5 g karb
Pr 100 g deg: Ca 3,7 g karb
Hvis kaken deles i 10 stykker, pr stk: 3,1 g karb


#2

Nannah sa for siden:

Kommer vel 20 karber i tilleg her for syltetøyet?
Får ikke karbene til å stemme.


#3

Coockie sa for siden:

200 g smør: 2 g
3 egg (Ca 190 g): 0,5 g
Sukrin (85 g): 0 g
1 dl (50 g) Mandelmel: 4 g
1 dl (50 g) glutenmel: 10 g
200 g syltetøy: 14 g (Det er jo bare 7 g som er sukkerarter, resten er søtstoff)
Total: 30,5 g

Har brukt denne for å regne om dl til gramvekt for mandelmel, glutenmel og sukrin: www.pboxen.com/?go=kjokken/omregning

Det som eventuelt kommer i tillegg er om det legges til kruskakli eller mer mel, hvis ikke jeg har bomma noe fryktelig et sted her da, men det kan jo tenkes det og, hehe :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.