Nannah sa for siden:
Du kan lese om det her:hanseloggretel.blogspot.com/2011/06/mukvet-du-hva-det-betyr.html
Nannah sa for siden:
Du kan lese om det her:hanseloggretel.blogspot.com/2011/06/mukvet-du-hva-det-betyr.html
Trixie sa for siden:
Satt akkurat og leste blogginnlegget hennes jeg også og er fornøyd med at jeg ikke spiser endel av det som er muk'et.
Gerd sa for siden:
Står masse på forumet her om muk: lavkarbo.no/sokeresultat?cx=partner-pub-7789178790069831%3A46e67s-oq4p&cof=FORID%3A10&ie=ISO-8859-1&q=muk&sa=S%F8k#1067
:)
Nannah sa for siden:
Så bra da:)
Nannah sa for siden:
Så bra:)
Gretel = meg! :ja:
TigerTove sa for siden:
Fysh! Mista fulstendig lysta på farseproduktet hvertfall :p
Kula sa for siden:
Hva er problemet? Det er da ren mat uten tilsetningsstoffer. Flott å få utnyttet større del av dyret til mat. I riktig gamle dager kan jeg love deg at menneskene satt rundt leirbålet og MUK'et så mye næringsstoffer de kunne fra et dyr.
Engledans sa for siden:
Oprah tok det opp en gang. Så har hørt om det før. men fikk ikke lyst på kebab nei.....:rolleyes:
Lillemy71 sa for siden:
Hehehe dette har jeg visst om lenge. Jobba nemlig på Prior i sin tid og har vært innom Gilde. Kan trygt si det sånn at jeg rører ikke kyllingkjøttdeig/pølser og pølsene til Gilde slutta jeg og spise for mange år siden lenge før jeg begynt med lavkarbo.
bevaremegvel sa for siden:
jeg også :o og kebab spiser jeg ALDRI! det har jeg hørt for mye "dritt" om :cool:
vimsen85 sa for siden:
Jeg er enig. Beinmarg og bindevev er jo sunt det. Jeg synes det er bra at alt blir utnyttet. Nannah, du skriver ingenting om hva maskinene gjør for å utvinne MUK, men så lenge det ikke er masse kjemikalier og sånt med i bildet, skjønner ikke jeg heller problemer.
Rin sa for siden:
Jeg bare stusser litt over dette:
Nå vet jeg jo ikke hvilken norsk kebab det refereres til - men jeg er da rimelig sikker på at det meste av kebab her i strøket er halal - altså ikke svinekjøtt i alle fall, men som regel sau. (De fleste av dem har også alternativer med rent storfekjøtt eller kylling) ...Så jeg bare får det ikke helt til å stemme at "Nesten all kebab er laget av MUK" samtidig som det ikke er tillatt å lage MUK av sau/storfe... mulig jeg tenker helt feil?
(Og jeg spiser ofte kebab, jeg - tallerken fra gatekjøkkenet med 100% rent storfekjøtt og grønn salat... mmm)
Klara sa for siden:
Jeg synes MUK er ekkelt.
Og dessuten er det dårligere vare enn rent kjøtt, men pga den manglende merkingen tar de seg like godt betalt for MUK som for kjøtt.
Lillemy71 sa for siden:
Mesteparten av den kebaben her i landet jeg har vært borti er laga av noe ekle farsegreier og ikke særlig rent kjøtt. Kebab=halal?? tror ikke alle er så nøye det gitt, så lenge de tjener penger. Har vel blitt avslørt gang på gang at de maler sammen det meste på mange kebabplasser (akkurat som "skinka" på grandiosa). Har ihverfall aldri vært borti rein lammekebab her i landet, men nå er det mange år siden jeg slutta og spise det da jeg ble fortalt av en som drei ei kebabsjappe hva de egentlig gjør.
Grunnen til at det ikke er lov å lage MUK av sau/Storfe er sykdommer. Kugalskap, scrapi og alt det der greiene setter seg i beinmargen. Selv er jeg også skeptisk til kyllingfarse ettersom de maler oppi hele kyllingskrog, er liksom ikke så glad i kyllingbein selv i oppmalt tilstand
Rin sa for siden:
Jada, "vanlig" kebab er utblandet med mel i alle fall, men her (løkka/grønland i oslo) tror jeg det hadde blitt ramaskrik om det ble produsert av svin uten å oppgis i klartekst i menyer. :eek:
Lillemy71 sa for siden:
Har spist farsekebab der også jeg, i utlandet derimot har jeg kun fått rent kjøtt i kebaben, men der servere de det heller ikke med pita, kinakål, mais og thousand island. Der var det servert som grillspyd med diverse grønnsaker og bulgur på siden.
Kula sa for siden:
Ekkelt fordi det ser ekkelt ut, eller fordi det inneholder noe som er usunt for oss? Eller fordi du syns det er ekkelt å tenke på hva du egentlig spiser?
TigerTove sa for siden:
For min del: alle tre :p
Klara sa for siden:
Ganske sikker på at det er halal her på østkanten, jeg også!
manne sa for siden:
Jeg er også litt forvirret ang dette. Som flere er innpå her; hva er så galt med det?
Vil det ikke bare si at MER av dyret blir utnyttet og mindre blir kastet?
TigerTove sa for siden:
Er ingenting galt i det, jeg personlig synes bare det er litt ekkelt å tenke på. Flott at det blir utnytta altså!
Rin sa for siden:
Sier jo ikke at det ikke er utblandet så det blir "farsekjøtt" (når man ikke spesifikt velger rent kjøtt i menyen) , bare stiller spørsmål ved hvilket dyr det kommer fra :p
bevaremegvel sa for siden:
det er i beinmargen mye skummel smitte sitter, og det er jo derfor det ikke er lov å bruke sau=skrapesyke og ku=kugalskap :o
så for min del så vil jeg ikke spise beina til noen dyr!:rolleyes:
vimsen85 sa for siden:
Men har det vært noe skrapesjuke/kugalskap i det siste? Marg er godt.
Carisma sa for siden:
Dere snakker om to forskjellige typer Kebab her. Kebab betyr vel i grunnen grillet kjøtt, og serveres på mange måter, både som kjøttdeig, farse og rene kjøttbiter på spyd. Også i utlandet. :ja:
no.wikipedia.org/wiki/Kebab
bevaremegvel sa for siden:
tror det er en stund siden sist, men en vet jo aldri når det dukker opp igjen ;)
Lillemy71 sa for siden:
Halal sier ingenting om hvilkte type kjøtt det er bare at dyret er slakta på en bestemt måte og kjøttet er behandlet på en bestemt måte. Joda halal skal utelukke en del kjøttyper, men det syndes. Med farse så mener jeg ikke nødvednigvis utspedd men en sammenblanding av ulike kjøttyper, lite rent og heller dårlig kjøtt. Kjenner også litt for mang i mattilsynet til at jeg spiser hvor som helst og det gjelder ikke bare kebabsjapper.
Lillemy71 sa for siden:
Dukker stadig vekk oppi utlandet og det blir jo stadig avslørt ulovlig kjøtt her i landet, ikke bare på kebabsjappene.
Klara sa for siden:
Det utelukker i hvertfall svinekjøtt, og dermed MUK. Det var poenget ;)
Noe annet når det gjelder kyllingkebab, selvsagt.
Beatrixie sa for siden:
Mekanisk utbenet kjøtt (MUK) er en masse som lages ved at bein og annet avfall fra slaktede griser og fjørkre sendes gjennom en spesiell maskin. Disse MUK-maskinene behandler slakteriavfallet slik at også kjøttrester som ikke lar seg skjære bort med kniv, utnyttes. I tillegg følger det med en del beinmarg, bindevev og beinrester. Det er av den grunn ikke tillatt i Norge å lage MUK av storfe og sau, da det kan spre sykdommer som kugalskap.
Mekanisk utbenet kjøtt kan heller ikke betegnes som fjørfekjøtt/svinekjøtt i ingredienslisten, ifølge forskrift om merking av næringsmidler.
MUK brukes ofte i kebab, kylling/kalkunpølser, samt andre ferdigbehandlede kjøttprodukter.
no.wikipedia.org/wiki/Mekanisk_utbenet_kj%C3%B8tt
Jeg vil ikke si at MUK er et rent produkt....det er bein,brusk og annet slakteriavfall fra grise og fjørfe som er kvernet sammen til en masse.
Jeg rører iallefall ikke MUK kjøtt. Jeg holder meg til rene råvarer.
LibraGirl sa for siden:
Aldrig hørt om før, men merkelie greier!
Vil i værtfall ikke spise det nå!
manne sa for siden:
Det er jo rene råvarer...alt er gris/kylling. Det er ikke tilsatt andre ting. Det er riktignok utnyttet mer av grisen enn det som du kanskje foretrekker, men det er likefullt rent. :rolleyes:
Conjurier sa for siden:
Man bruker da kniv for å få andre kjøttvarer også, her bruker man bare litt kraftigere kniver å får med litt ekstra godis. Så lenge beinmarg ikke inneholder karbo eller er skadelig ser jeg ikke problemet. Og det er vel en mer dyrevennlig tankegang og bruke alt på dyrene istedet for å kaste det, ikke at jeg tenker så mye på dem da vi alikevel kaster i oss kilo på kilo med kjøtt ;)
Nannah sa for siden:
MUK lages enda oftere av kylling. Så det utelukker ikke noe som helst.
kebab fri for MUK = Kebab av kjøtt, ikke farse.
Jovisst kan vi velge å spise MUK, men poenget mitt som forbruker er at jeg vil ha et valg. Jeg vil vite hva jeg spiser. Jeg vil at maten skal merkes med hva den virkelig inneholder. Det er hele poenget. Det finnes så mye juks med maten idag. Juks som er igangsatt kun for å tjene penger.
Klart det er fint at vi utnytter hele dyret, men det gjorde vi da før i tiden også, uten å jukse! Dengang kunne man kjøpe lungemos av innmat, ikke av gamle pålegsrester som i dag. Sylte var laget av kjøttet fra grisehode, i dag er det like mye kyllingrester som gris i sylta. Vi har krav på renest mulig mat, og er den ikke ren har vi krav på å få vite hva det er vi spiser.
manebane sa for siden:
Jeg har ingenting imot det, men mener at forbruker har rett på riktig informasjon om produktet de spiser. Og jeg syns også at kiloprisen på ett slikt produkt skal være mindre enn på f.eks filet og lår.
Personlig knasker jeg knoklene :o av kyllinglår når jeg spiser.
Og det er bra at man bruker hele produktet. Det var jo slikt man gjorde før. Kokte suppe/buljong på beinrester.
Men mange besvimer jo hvis de finner en liten beinbit i hamburgeren sin, så hver sin smak. :)
Men nå kjører jeg lavkarbo og der er pølser ikke inkludert.
Lillemy71 sa for siden:
Signerer på dette jeg og sier meg helt enig. Matvarer som det er MUK i skal faktisk merkes, men jeg har opplevd gang på gang å finne beinbiter i bl.a. kyllingkjøttdeig som ikke er merket med MUK.
Conjurier sa for siden:
Selvfølgelig enig med at det bør merkes
Hamster59 sa for siden:
Ifølge velinformerte og pålitelige kilder (i dette tilfellet min datter på snart 16) står det (skrevet med liten skrift) bak på pakken med kyllingkjøttdeig at det er MUK. Men den som de selger på Rema1000 er ikke MUK, heller ikke Priors kalkunkjøttdeig (ifølge samme kilde).
Livsglede sa for siden:
Kebab betyr kjøtt i biter og servers slik som du har fått det eller i lavasj = brød. Har nettopp kommet hjem fra tyrkia og der severer de kebab på nesten hvert hjørne i brød med salat, tomat, løk, sumak og agurk + evt hvitløksdressing om en ønsker det. Kebab i Tyrkia eller andre land er av rent kjøtt som lam eller kylling.
Kitsu sa for siden:
For min del ser jeg ikke helt problemet med MUK - så lenge det merkes (slik at jeg kan unngå det). Greit å utnytte mest mulig av dyrene, men siden kvalitet er dårlig, burde det selvsagt være billigere enn rene kjøttstykker.
Jeg kommer uansett ikke til å spise det, jeg får hetta av biter av andre ting i maten enn det som burde være der. Og da mener jeg HETTA - klarer fortsatt ikke spise kyllingvinger, tre år etter at jeg bet i en uventet bruskbit. Kyllingkjøttdeig er rett og slett guffent i min verden.
Supera sa for siden:
Jeg har null problemer med å spise MUK. Det er jo bra å utnytte hele dyret og så er det mye vitaminer og mineraler i "avfallet" som mange føler seg for fine til å spise. Tror dere at dyr spiser innmat og bein fordi de ikke har annen mat?
Men jeg vil ikke betale like mye for MUK-produkt som for ikke-MUK-produkt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.