bittersweet sa for siden:
Jeg ELSKER viltkjøtt, og lager ofte det til middag. Her er gårsdagens viltgryte.
Viltgryte:
200g reinkjøttskav
200g elgkjøttskav
(Hvilken type viltkjøtt spiller ingen rolle, jeg liker å blande. Noen ganger bytter jeg ut en av delene med hjort, eller lager av blandet kjøtt)
100-200g bacon i små biter/terninger
1 løk
1 squash
5 store sjampinonger
1/3 blomkål i buketter
5 einebær (finhakket)
1 ss viltkrydder
1 skive brunost
1 ss sorte dråper
1 pakke kremfløte
salt
pepper
1-2 fedd hvitløk (finhakket)
Gjør slik:
- Stek opp kjøttet i posjoner, begynn med å steke bacon i olje og bruk baconfett/olje til å steke resten av kjøttet. Legg det i en ren bolle.
- Stek opp grønnsakene og soppen til det er mørt. På slutten av steketiden tilsetter man krydder, hvitløk og einebær.
- Hell alt over i en gryte (jeg steker alt i en jerngryte og bruker samme gryten til å koke i) og tilsett en pakke fløte, sorte dråper og brunost.
- La småkoke leeenge. Gjerne en time eller litt til. Smak på maten underveis og krydre mer etter behov.
Sellerirot- og blomkålmos:
1/2 sellerirot
2/3 blomkål
2 ss smør
Salt
Pepper
Gjør slik:
- Kok selleriroten og blomkålen mør. Vær obs på at blomkål har litt kortere koketid enn selleriroten.
- Hell av vannet.
- Mos alt med en stavmikser/blender eller en stampe.
- Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
God fornøyelse.
Ps. Dette er verdens beste restemat, for den smaker dobbelt så godt dagen etterpå. Det smaker også kjempegodt med litt tyttebær i gryten, og eller ved siden av. Man kan også bruke en spiseskje rømme i gryten, hvis man ønsker... Eller variere med å ha sellerirot i selve gryta... Lek dere! Viltkjøtt er undervurdert! :D