Har fått dilla på peanøttsmør......det er faaaarlig godt!
Kjøpte organisk peanøttsmør fra iHerb med relativt lite karber i og lurer nå på om det er mulig å lage saus av peanøttsmør?
Tenker at jeg blander med fløte kanskje?
Og hvilket kjøtt passer det til ? -kylling kanskje?
Mamma pleier lage peanøttsaus av hønsebuljong, peanøttsmør, tomatpurrè og 5-krydder blanding (pepper, kanel, anis, allehånde og nellik) og jevne den. Bruker den til wok, men den passer til det meste.
Det er 6 karber pr serving, som er 32g, ikke 100g som det vanligvis opplyses om i Norge. Da blir karber pr 100g 19g eller så. ( Jeg er ikke så god i sånn %-regning. ) Også skal man trekke fra Dietary Fiber ( i Norge er det alt gjort. )
som er 2g pr serving på 32g. Pr 100g blir det ca 6g. Da ender man på 13g karber pr 100g, og det er ikke så mye mindre enn de som selges i Norge.
Kylling satay er jo knallgodt:sikle: (bare vær litt kreativ med søtningen)
Ellers riktig at det peanøttsmøret ikke har noe mindre karber enn noen av de man kan få tak i i Norge. Men det er muligens litt rimeligere, og i små mengder i ny og ne burde det jo gå bra;)
Vi gjør sånn; 1 ss olje i stekepanna sammen med 1 ss red curry paste. Røres sammen.
Hell oppi 2 dl kokosmelk. Rør igjen.
Tilsett 2 ss peanøttsmør. Og rør :smile:
Den blir nydelig :ja:
Kom over oppskrift på peanøttsaus her. Nå er kanskje det en mye mer omfattende oppskrift enn du tenkte, men ville nå si ifra uansett. Kan tenke meg det blir godt uansett hva du gjør. ^^
Æsj........jeg burde jo vite om denne "fella", har jo vært veldig mye snakk om pr serving når det gjelder am varer....
Ja, ja.....spiser ikke mengder uansett.....
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.