LIFE på CC Gjøvik bruker den gode baker, og jeg sendte dem en mail om dem også laget lavkarbobrød.
Se svaret jeg fikk:
Hei Marius.
Vi har akkurat utviklet og fått godkjent en lavkarbo kjeks J
Vi kaller den ”Fiber Knas”,og den inneholder 1 % karbohydrater til 100 g.!
Denne kjeksen blir lagt ut for salg i våre butikker i disse dager.
Vi holder på med og utvikle et lavkarbo brød også ,men dette er stadig på prøvestadiet.
Hvis de skal klare holde kjeksen til 1 karb pr 100 gram må det nesten bety at de inneholder stort sett bare linfrø og egg... :confused: Et snev av det andre?? I såfall er 306 kr DYRT!
Billig kanmdet vel ikke sies å være, men 50 kroner for en pose kjeks er verdt det om dem smaker bra og er sprø. Holder lenge står det og. Kan jo fint spise 4 slike til frokost med mye pålegg.
Tenkte det samme som deg, her går ikke innholdsfortegnelse og antall kh opp i det hele tatt! Gjetter på ca tre ganger så mange karber minst, de lager da ikke linfrøomelett heller...
Ta fram en bolle, knekk 4 egg og saltet oppi og visp lett. Ta fram en annen bolle og hell oppi linfrø, solsikkefrø, sesamfrø. Ta valnøttene i en brødpose og knus dem med en kjevle. Valnøttene skal nesten være malt. Ta valnøttene oppi bollen med frøene. Hell sakte frøblandingen oppi eggene. Ikke hell alt oppi med engang. Det er litt forskjell på eggstørrelsen, så det er viktig at deigen ikke blir for tørr. Konsistensen på deigen skal være som en grøt som såvidt henger sammen.*
Ta fram et stekebrett og legg bakepapir på. Bruk en spiseskje til å legge 3 x 3 "klumper" på brettet. De trenger ikke å være formet på noen spesiell måte. Så tar du fram et annet bakepapir og legger oppå. Bruk en stekespade eller kjevle for å få "klumpene" helt flate. Da kan du ta av bakepapiret og sette dem i ovnen. Du kan eventuelt forme dem runde i kantene, slik at det ikke blir så mye frø som faller av når de er ferdigstekte.*
Sett ovnen på 180 grader. La de stå inne i 15-20 minutter. Bruk en stekespade og løft dem for å sjekke om de er sprø!
Mmmmmm bon apetit
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.