< Tilbake til oversikten

Sprøe knekkebrød – LCHF

#1

|Ingrrid sa for siden:

Se hele innlegget med bilder her!

Knekkebrød, knekkebrød og mere knekkebrød! Har hovedsaklig laget knekkebrød for å ha med på turen vår, men jeg tror ikke vi tar med oss alt for å si det sånn, det ble en del!

Jeg doblet også oppskriften da, da fikk jeg tre bakebrett. Originaloppskriften er egentlig til to bakebrett, men i og med at jeg var litt treig med å få deigen over på bakepapir blei den ganske fast og vanskelig å fordele. Derfor anbefaler jeg at du sprer ut deigen på alle bakepapirene du skal steke med en gang, så sliper du at knekkebrødene blir for tykke og for vanskelige å steke. Jeg syns imidlertid ikke at knekkebrødene ble for tykke når jeg hadde tre bakebrett istede for fire, men jeg stekte dem litt lenger.

Oppskriften fant jeg på LCHF-bloggen som fant oppskriften her!

Ingredienser

200 g solsikkekjerner
1 dl linfrø (50g)
1 dl sesamfrø (50g)
2,25 dl kli/kruskakli (50g)
2 ss fiberhusk(store toppede)
1 ts salt
1/2 ts sukrin
5 dl vann
Fremgangsmåte

Rør sammen alle ingrediensene og la den hvile i ti minutter så fiberhusken får svelle.

Smør deigen utover to bakepapir og rut opp med pizzahjul. Jeg fikk 35 skiver.

Stek begge platene samtidig i varmluft 160g 1t 10 min. La platene bytte plass to ganger underveis, og snu dem med forsiden inn.

Om du ikke har varmluftsovn som meg, så øk temperaturen til 180 og stek et brett av gangen. Husk å snu på brettene en gang i løpet av tiden, så blir de gjevnt stekt.

Jeg brukte pizzarullen til å dele på knekkebrødene til slutt og. Jeg fylte den største kakeboksen jeg har til randen med dobbel oppskrift!

Energi
Fett 74 %
Protein 18 %
Karbohydrat 8 %
Alkohol 0 %




#4

|Ingrrid sa for siden:

Er klar over det (har til og med skrevet det), linken til originalposten forsvant ved copy-paste, men om noen ville se bilder :)


#5

nellie sa for siden:

da er det fint å poste bildene i originaltråden:)


#6

|Ingrrid sa for siden:

Da gjør jeg det :)


#7

snuppelure74 sa for siden:

takk for oppskrift, denne må prøves :)
Hvordan oppbevares disse og hvor lenge holder de ?


#8

Bøtt sa for siden:

Jeg oppbevarer de i en tett boks da holder de seg sprø:ja:


#9

snuppelure74 sa for siden:

Ok, bare i matskap f.eks da ? holder de lenge ?


#10

Bøtt sa for siden:

Jepp har de i en julekakeboks:pDe holder seg lenge ,jeg pleier å ha dem i 2 uker så er de spist opp.De er veldig gode:ja:
Så har ikke fått sjekket hvor lenge de holder seg utover det.


#11

Furine sa for siden:

Dei held seg lenge utan tett boks også, etter mi erfaring blir dei lettare mjuke i tett boks.

Skulle det linke til Nannah si oppskrift? Kom berre inn på din eigen blogg igjen.

#12

Bøtt sa for siden:

Merkelig hvis lokket ikke ligger igjen på boksen blir mine seige ,det var da merkelig forskjell på samme knekkebrød:confused:


#13

Furine sa for siden:

Hihi, vi får skulde på den belgiske lufta eller noko! ;)


#14

Bøtt sa for siden:

:lol:


#15

Nannah sa for siden:

Nå synes jeg det er veldig koselig at andre liker oppskriftene mine:)
Men blir det ikke litt rart å legge ut samme oppskrifta med et annet navn i samme oppskriftforum da?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.