Pus_1808 sa for siden:
Kan blodsukkeret øke selv om man ikke spiser karbohydrater? :confused:
Pus_1808 sa for siden:
Kan blodsukkeret øke selv om man ikke spiser karbohydrater? :confused:
Kitt sa for siden:
Jada, det kan det!:)
Kroppen sørger selv for at blodsukkeret holder seg stabil selv uten tilførsel av karbohydrater.
Feks er det vanlig at leveren produserer glukose om natten slik at man har relativt høyt blodsukker om morgenen selv om man ikke har tilført noe karber i løpet av natten!
Noen også mener for stort inntak av proteiner vil føre til økt dannelse av glukose i leveren.
Mellon sa for siden:
Men det er vel en god ting, for da forbrenner vel kroppen av eget lager. Når en spiser karber så forbrenner kroppen karbene som den får tilført og trenger, og lagrer resten på toppen av det den alt har lagret, er det ikke litt sånn i enkelthet det fungerer
Nerthus sa for siden:
I tillegg er det vel slik at infeksjoner/betennelser i kroppen faktisk kan gi økt blodsukker, stemmer ikke det Kitt?
Synes minnes noen diabetikere her inne som har måttet økt insulininntaket i slike tilfeller?
Nerthus sa for siden:
Joda, men husk at økt blodsukker gir økt insulinutskillelse - som igjen reduserer muligheten for å hente fett utfra fettcellene i kroppen... Hvor grensen går derimot - er vel individuelt :)
Nå vet jeg for lite om hvordan glukose produsert i lever gir forhøyet blodsukker, sammenlignet med inntatt karbohydrater dessverre, men bloggen til espen rostrup og thomas geisner har kanskje info om akkurat dette også? :)
Kitt sa for siden:
Ikke helt!
Det er ikke det at blodsukkeret stiger egentlig, men insulinet som virker dårligere!
Dette forklarer bedre enn meg, tror jeg:
Grunnen til at kroppens behov for insulin øker så mye er at akutte sykdommer fører til at andre kjertler kroppen produserer store mengder stresshormoner (eksempler er kortisol og adrenalin) og disse motvirker direkte insulinets virkning. (Infeksjoner ved diabetes)
Pus_1808 sa for siden:
Virkelig spennende det her med blodsukker. Jeg er hekta på tall, og syntes det er kjempegøy å ta blodsukkeret HELE tiden:P I tillegg er jeg veldig interessert i kroppen og vil gi kroppen min god pleie.
Jeg leser både Espen Rostrup og Thomas Geisner sin blogg, og de er kjempespennende:) Men jeg leser masse andre blogger også, for å lære mest mulig.
Tilbake til det med blodsukker og insulin:
Kitt sa for siden:
Du skal spise MYE proteiner før kroppen begynner å danne glukose. Poenget er at det er mulig dersom kroppen ser behovet! Har sett at noen mener de på ketolyse produserer desto mer glukose om natten pga underskudd i kosten, men har aldri fått det bekreftet.
Andre mener jo vi overhodet ikke trenger tilførsel av karber, så ............
Et visst nivå av blodsukker og insulin kan vi ikke leve uten...........
Therese_M sa for siden:
Omtrent halvparten av aminosyrene kan omgjøres til glukose og vil, om jeg ikke tar helt feil, brukes til å bygge opp musklenes glykogenlagre. Når lagrene er fulle vil eventuell overflødig glukose lagres som fett gjennom de novo lipogenese. Mengden proteiner man skal spise for at denne omgjøringen til glukose skal finne sted, vet jeg ikke. Men som Kitt sier, det er nok ganske store mengder som skal til. Kan det tenkes at omgjøringen til glukose skjer i større grad når tilførselen av glukose gjennom kosten er liten?
Nerthus sa for siden:
Takk, der lærte jeg litt mer om akkurat det ;)
jannesnuppa sa for siden:
Jeg har diabetes 1 og har vært på lavkarbo ca 8 uker nå. Veldig fornøyd med det :) Men noen dager har blodsukkeret mitt steget en del selv om jeg har spist det samme, og satt samme dose insulin. Merkelige greier det der. som regel er bls fint hele dagen og neste dag ligger det en del høyere slik at jeg må sette mer insulin. Dette kan pågå hele dagen at jeg må sette flere doser.Så er det fint i flere dager og plutselig kommer en dag med forhøyet igjen.. Og slik går nu dagan :)
Pus_1808 sa for siden:
Dersom man ikke hadde spist noe karbohydrater i det hele tatt over lengre tid (det skal vel godt gjøres, men sånn i teorien), på hvilket nivå ville da blodsukkeret ha ligget på (sånn ca.)? Man spiser selvfølgelig mat altså, men uten karbohydrater...
Kitt sa for siden:
Det tror jeg er veldig individuelt, men helt i nedre del av "normalt" skiktet bør vel stemme!
Sånn 3.5 - 4.2 eller noe sånt!:p
Er så lenge siden jeg hadde bls under 6 at jeg husker ret og slett ikke!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.