Prøvde meg på sellerirotfries en dag, men synes de hadde en ekkel og litt bitter ettersmak, selv om jeg stekte dem lenge og vel, og dynket dem i fløtesaus.:p Lurer bare på om dere synes f.eks sellerirotstappe og sellerirot-grateng har like mye ettersmak (hvis dere smaker det samme som meg da:o)?
Har veldig lyst til å spise det, for det er jo godt, klarer bare ikke ettersmaken.. Kanskje det blir bedre blandet med f.eks. blomkål (i stappe)? Hmm..
Jeg synes ikke kokt sellerirot har noen ettersmak, men jeg synes ofte stekte grønnsaker generelt har lett for å smake litt rart (wok går fint). Har ikke prøvd stekt sellerirot, men kan tenke meg at den smaker noe rart om den blir stekt litt lenge.
En må bare prøve seg fram og finne sin egen blanding :)
Stekte du de i panna først, og deretter i ovnen? Jeg skal prøve å lage det igjen i helga, da skal jeg lage større fries, som jeg steker leenge i ovnen. Har blitt anbefalt å salte de først, og deretter tørke av saltet.
Stekte dem i vanglig stekepanne med smør. Kanskje den rare smaken kom pga dette da? Lov å håpe iallefall :)
Tror jeg skal prøve meg på noen andre varianter senere, er jo veldig greit å ha flere alternativer til poteter og pasta enn bare blomkål!
Du får si hvordan det smakte etter at du har laget dem i ovnen da, Idarull!:)
har laget i ovnen før et par ganger, de ble gode synes jeg. første gangen ble de litt søtaktige. Andre gangen salta jeg før jeg stekte, da ble de bedre. I oppskrifta jeg så skal man steke bitene på alle fire sidene i panna, og deretter inn i ovn. Jeg brukte olje, ikke smør. Smør kan smake rart hvis det er gammelt!
Hei. synes sellei er godt, men jeg er ny her så har kke prøvd noe av det du nevner. skal prøve det tenkte jeg siden det høres litt godt ut. Noen tips å ha med på veien her synes jeg.
Jeg frityrsteker de med rapsolje i en teflonkjele i ca 20 minutter og deretter inn i ovnen. Smaker som fries. Mye av sellerismaken er borte. Jo lenger de steker, dess mindre smak.
Sellerirotstappe er i alle fall kjempegodt! Eg koker gjerne sellerirota med ein buljongterning før eg moser den og har i litt fløyte/creme fraiche og smør. nam nam! :) eg laga også fries ein dag, eg synest det var heilt ok, men trur ein må like sellerirotsmaken godt...
Sellerirotpurre/mos er helt klart det aller beste som finnes. Med fløte og smør trenger man ikke noe annet til maten. Kjør på hurtigmikseren slik at den blir helt glatt og husk å kok den helt mør. Ha gjerne ett par kamskjell og litt sprøstekt bacon til, himmelskt!!!
laget fake potetsalat og de store bitene smakte rart syntes jeg, men de små smakte ingenting (og det er bra)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.