< Tilbake til oversikten

Trenger deres erfaringer!

#1

Livepive sa for siden:

Hei,
Nå har jeg og kjæresten gått på LCHF i et par måneder, og dette har egentlig kun bydd på utfordringer.
Ulemper:

  • Jeg sliter veldig med å få i meg riktig mengde fett
  • Jeg blir veldig uvel av og spise fett, er vant til mager kost
  • Vanskelig og finne riktig mellommåltid
  • krever mye planlegging
    Den største utfordringen min, er og kutte ut frukt og youghurt/kesam.

Jeg har derfor gjort følgende endringer:

  • Frukt og bær tilbake i kostholdet (Forsøker å holde meg til de som er under 10 g per 100 g) --> Jordbær, epler og vannmelon er det jeg spiser mest.
  • Youghurt og magerkesam tilbake (0% youghurt)
  • mindre fett (altså ikke bacon til frokost samt ikke så høyt fettinnhold i maten generelt)
    Holder meg fortsatt borte fra pasta, ris, poteter + +. Lager et godt lavkarbobrød som omtrent kun består av egg, CC, solsikkekjerner og fiberhusk.

Jeg prøver da og kompensere med at jeg øker karbo, ved og redusere fett. Man kan jo ikke ha begge deler, det er vel som og spise hamburger med brød.
Kan dette i det hele tatt kalles lavkarbo lengre? Jeg får jo i meg mye mer karbo nå enn før, men jeg klarer ikke leve uten frukt. Jeg er altfor glad i det!


#2

Tango sa for siden:

Jeg har ikke så lang erfaring i lavkarbokosthold, men jeg har lest en del om emnet. Jeg tenker at du lever sunt ut fra det du beskriver at du spiser. Det kommer an på hva formålet med lavkarbokostholdet ditt er. Hvis du "bare" vil leve sunnere og ikke øker i vekt, må jo dette være helt ok. Men dersom du og samboeren din vil gå ned i vekt, kan det by på problemer å spise mye frukt. Sukkeret i frukten kan jo som du sikkert vet, være årsaken til det.

Det kan forøvrig være mange måter å få i seg nok fett på, f. eks. oljedressinger til salater, fløte/rømme i sauser osv.

I vår familie lever vi alle på lavkarbokosthold, jeg fordi jeg vil bli tynnere, mens de andre tilpasser dietten slik det passer dem. Vi spiser mye mer naturlig mat enn før, lager stort sett alt fra bunnen av. Det er selvsagt tidkrevende, men all kostomlegging er litt arbeidskrevende til man er kommet inn i en rutine og vane.

Avslutningsvis vil jeg ønske deg lykke til, og fortsett med å stille spørsmål her inne. Du er etter mitt syn på rett vei ved å utelate tomme karbohydrater. :)


#3

Livepive sa for siden:

Så hyggelig, takk for det :) Ja, jeg ønsker forsåvidt og gå ned ca 2-3 kg, men jeg er ganske slank fra før, så dette vil jeg i utgangspunktet gjøre med trening og kosthold kombinert (omdanne fett til muskler). Det er jo speilbildet man skal fokusere på, ikke vektnåla, selv om vektnåla også er morsom å følge med på ;)

Vi eksperimenterer fortsatt en del, for å finne ut hva som passer best osv :) Kjenner jeg er avhengig av at det ikke føles som en diett, men som en livsstil :) men det er jo sikkert de fleste!


#4

Nerthus sa for siden:

Hva med og lese deg litt opp på fedon lindberg? Det inneholder mindre fett og mer karbo med lav GI. Pass på at du ikke spiser veldig lite karbo OG veldig lite fett, da et kosthold med mest proteiner kan være slitsomt for nyrene i lengden. Sats på naturlig fet mat som laks, makrell, avocado, entrecote, nakkekotelett, fete oster osv. Du MÅ ikke drukne maten i fett, lur det inn der det ikke vil overdøve andre smaker, som feks en skvett fløte i omeletten eller i sausen :)

Min erfaring nå etter 1.5 år på lavkarbo er at det slett ikke er noe problem og finne mellommåltider eller planlegge maten, men det krever sin innsats i starten. Man bør bruke mye tid på å lese kokebøker a la lavkarbo, lese blogger og ellers når man har oversikt over lavkarbo-"reglene" bruke fantasien selv :) Jeg spiser mye mer variert nå enn jeg gjorde tidligere da raske mellommåltid ikke akkurat ble av de sunneste, men med mye prosessert mat. I dag er feks skinke/osteruller med en stripe majones nok i massevis for å berge til neste hovedmåltid :)

Det viktigste er at du finner det kostholdet som gjør din hverdag komfortabel ellers er det lett og gi opp og spise "feil" uansett hva man hadde bestemt seg for i utgangspunktet :)


#5

Insyga sa for siden:

Jeg spiser ca en dl yoghurt naturell med noen skjeer med blåbær eller et kvart eple skjært i skiver, med et lite kaneldryss oppi. Er ikke krise-mye karbohydrater det vel?? Nomminomm :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.