Grandiosa er vel noe av det siste jeg ville servert noen som helst. Sambo spiste litt da han var ungkar, men etter å ha fått hjemmelaget pizza vil han merkelig nok ikke ha det mer :rolleyes:
Det er selvfølgelig en latterlig artikkel, men hva kan man forvente seg å finne på produsentens egen hjemmeside og av deres egen "ernæringsfysiolog"? :rolleyes:
Her i heimen blir det servert grandiosa en og annen gang. Men jeg sammenligner ikke hjemmelaget pizza med Grandiosa, det er to helt forskjellige ting!
Grandiosa er grandiosa, ikke pizza.
Syns det er morsomt at istedet for å ha skinke på pizzaen (slik sikkert de fleste tror) så har de kreert en eller annen erstatning som ser ut som skinke. Den inneholder nok kjøtt, men sikkert mer av andre ting.
Fjernt spør du meg. Det hadde vært som å selge vaniljeis uten vanilje ;)
Ja det er jo en kjent sak at matvareindustrien lurer folk til å kjøpe deres produkter, og at såkalte fageksperter lar seg bestikke til å gå god for disse varene til tross for mye bedre vitende. Grandiosa har jeg nesten aldri spist, heller ikke før jeg startet med lavkarbo. Har i grunn aldri spist pizza mer enn en gang i måneden tidligere heller selv om hjemmelaget pizza er det beste jeg vet. Da er det bedre å overraske familien med dette en skjelden gang, og det har jeg nok tenkt å gjøre selv om jeg nå går på lavkarbo. Skal man først skeie litt ut og kose seg, så må det jo være med noe som er skikkelig godt!
Kanskje, jeg har hittil bare sett oppskrift på pizza uten deig, og det blir jo ikke det samme, men det går sikkert an å lage en litt karbolettere deig også.
Da jeg gikk på NTG (norges toppidrettsgymnas) for endel år siden hadde vi besøk av en ernæringsfysiolog fra olympatoppen som skulle gi oss kostholdsråd. Grandiosa dukket opp som et tema, og hun anbefalte det ikke direkte, men sa at det ikke trengte å være så ille dersom man hadde mer grønnsaker på den, og gjerne spiste salat ved siden av. Jeg ville aldri hatt grandiosa som en del av mitt daglige kosthold, selvom jeg la til litt grønnsaker på pizzaen og salat ved siden av :p Men innrømmer at jeg kan ty til det en sjelden gang, spesielt i stressende eksamensperioder.
Jeg trur i utgangspunktet hun egentlig ikke ville anbefale grandiosa, men når hun skulle snakke til en gjeng med 16, 17 og 18 åringer, hvor de fleste akkurat har flyttet på hybel trur jeg hun tenkte at det ikke går an å hindre disse ungdommene til å spise ferdigmat og grandiosa, og at hun heller prøvde å begrense skadene ;) Trur det var et ganske misslykka forsøk, da jeg fikk inntrykk av at flere i klassen spiste enda mer grandiosa (opptil flere ganger i uka) etter at hun hadde vært på besøk :p Det eneste de hadde fått med seg av foredraget var at "grandiosa trenger ikke være så ille" ;) jaja, sånn kan det gå....
I min verden så er ikke ferdigmat 2 ganger i uka noe jeg ville hverken spist selv, eller servert til barn, samme om det er Toro tomatsuppe eller om det er Grandiosa. Mat skal lages fra bunnen av, slik at man får friske (evt. frosne) grønnsaker, skikkelig kjøtt og vet hvor mye salt og slikt man har i den.
lavkarbo Pizzabunnen jeg har mixet sammen er så god at jeg fint kunne spist den 2 ganger i uken :D. Pleier å lage den å ha den 2-3 ganger til dagen i 2-3 dager. Den er sprø, kan holdes i hånda, smaker ikke egg, men godt :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.