Makronella sa for siden:
Blomkål er vel noe vi på lavkarbo har titt og ofte. Kom plutselig å tenke på at for mange år siden var blomkål en yndet sommermiddag, kokt med hvitløksmør over, bacon, ostesaus eller alle tre samtidig. Det er akkurat den varianten jeg har tatt utgangspunkt i denne gangen
Jeg brukte følgendetil 2 personer
1 godt blomkålhode
3 vårløk
1 liten paprika
1 pakke bacon
1/3 boks creme fraiche
1 dl fløte
ca 150 gr revet ost
Blomkålen fikk et oppkok i vann før det ble rent av og delt i to. Legg det i et ildfast fat. Jeg har på litt pepper og et par klatter med hvitløksmør.
Kok opp creme fraiche og fløte, tilsett oppkuttet vårløk og paprika samt godt setekt bacon kuttet i biter, Rør inn ost og la den smelte i sausen.
Hell ostesausen over blomkålen og sett det hele i ovnen 200 grader i 20 min eller til osten er gylden og fin. Server straks.
før steking
[/CENTER]
[CENTER][/CENTER]
[CENTER]
ut av ovnen
Dette kan brukes både som egen rett eller som tilbehør til forskjellige kjøttretter.