< Tilbake til oversikten

Erstatte potetmel i fiskekaker?

#1

sirib sa for siden:

Har tenkt å lage makrellkakene i oppskriften under. Hva kan jeg erstatte potetmelet med? Hvis jeg kutter det ut så kan kakene bli litt løse kanskje?

Makrellkaker
500 g makrellfilet
1 ts salt
grovmalt pepper
1/2 ts muskat
1 ss potetmel
1 egg
3 dl matføte eller
1,5 dl rømme
1 finhakket sjalottløk
smør til steking


#2

Gerd sa for siden:

Fiberhusk? Det bruker jeg i kjøttkaker :ja:


#3

sirib sa for siden:

Mine tanker gikk først til fiberhusk faktisk... Bør jeg bruke sammen mengde fiberhusk som potetmel i oppskriften?


#4

Gerd sa for siden:

Når jeg lager kjøttkaker bruker jeg 500g deig, 2,5dl fløte, 4egg som det "våte" og da har jeg i 3 ts. fiberhusk. Og lar det i vertfall svelle 20 minutter. Selv om deigen blir løsere enn "vanlig" så holder de fasongen, og det flyter ikke væske ut i stekepanna når jeg steker de. :)

forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=2968

Edit: jeg har brukt 3 ts. fiberhusk.


#5

Nerthus sa for siden:

forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=267069&postcount=1 jeg har prøvd denne oppskriften og er veldig fornøyd!

Du trenger ikke fiberhusk, bare få med så mye vann fra fisken som mulig, den har naturlig stivelse i seg. Husk også at alle ingredienser må være så kalde som mulig :)

Du kan også trekke disse i 20 minutt eller så og få "ferskfiskballer" istedet for å steke de i panna :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.