Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg sliter rett og slett.
I ukedagene går lavkarbo-kosten knakende, og jeg holder meg godt innenfor tiltenkt mengde kh, men i helgen.. jeg har sprukket hver helg, og det ødelegger jo vektnedgangen til tusen.
Jeg går ned i uken, og går opp igjen det jeg har gått ned på helg..
Det er ett mønster her jeg må bryte, men jeg usikker på hvordan.
Jeg sprekker på godis... rett og slett!
Noen som vet om noen lure grep å ta??
Noen som kjenner seg igjen, som har klart å komme ut av vanen?
Råd må til, kanskje jeg ikke mister motet.. igjen.. :p
Ordne deg lavkarbogodis!! Spis baconsvor og mørk sjokolade istedenfor (helsekost eller velassorterte matbutikker). Lag lavkarbois, lag noe lavkarbosnacks til kvelds. IKKE kjøp karbogodteriet, og spis for all del mat FØR du drar i butikken.
Huff da..slitsomt å ha det sånn..Det sitter nok i hodet, man må jo bestemme seg for at helg ikke er helg som i "gamle dager" Jeg jobber masse i helgene og det hjelper meg, ellers så lager jeg ostesnack, eller krem med litt blåbær og bringbær. Et glass pepsi max føler jeg meg fortjent til i blant i helgene...Men jeg følger rådet som gitt her...når du kjenner suget finn på noe annet..har du ikke noe hobbygreier du liker å holde på meg, eller ta en tlf til en god venn og prat litt...Jeg ringer mamma eller bestevenninden når suget blir for stort, eller hekler, kjører en tur, drikker vann, og holder fast ved at jeg vil bli kvitt kiloene og at det bare er jeg som er hersker over min kropp og ikke min kropp som er hersker over meg...den tiden er det slutt på:) Lykke til
Signerer Imp! Mye lettere å holde seg i skinnet når man ikke har ulovlig godteri i nærheten, og i tillegg kan ty til noe godt fra lavkarboenden av skalaen.
Det er jo helt utrolig mange fristende oppskrifter under Kake/dessert og snacks-tråden, sjekk om du finner noe du liker der!
Jeg er veldig glad i søtt, og har alltid fløte, frosne bær, sukrin og mørk sjokolade i hus. Av salt snacks liker jeg nøtter.
Ha noe godt klart før helgen, så du slipper å skulle tilberede noe der og da. Kanskje du også kan be familie og venner å ta litt hensyn den første tiden, og ikke spise høykarbogodis rett ved siden av deg, dersom det er et problem? Er det noe spesielt godis du elsker, så kan det godt hende det finnes en lavkarbovariant av det!
Planlegging er alfa og omega, ha alltid noe lovlig i hus du kan "spekke på". Helt enig med Imp og Klara, jeg lager alltid noe jeg kan spise til hælja og sprekker dermer ytterst sjelden.
Hmh, mange gode råd.. da skal jeg gjøre det før helgen igjen, og satse på å klare meg igjennom en helg uten mer karbohydrater enn i ukedagene..
Jeg er en kjedespiser, og i helgen var jeg alene hjemme med minstejenta, og da endte jeg med å kjøpe sjokolade.. ikke fordi jeg nødvendigvis hadde så lyst på sjokolade.. men av gammel vane. Type trøstespising, som igjen fører til dårlig samvittighet, som igjen fører til - du KLARER det ikke lell - holdning.
Jeg har lovlig godis i hus og vet dere, ikke ulovlig.. jeg har ett skap med flere atkins-barer i diverse former og varianter, men jeg glemmer av dem.. har jeg de lettere tilgjengelig så spiser barna dem opp :p
Jeg skal på skoleavslutning for begge barna på onsdag, og skal da bake kake.. den skal være lavkarbo ;) rett og slett fordi jeg tror fler ville vært glad om det fantes ett slikt alternativ på kakebordet da fler og fler spiser lavkarbo.. Lurt ikke sant?
Da må du gjemme det ulovlige godteriet, legg en lapp med en kode for hvor det lovlige godteriet er hen ;)
Jeg våknet opp fra sofasoving lørdagskvelden og var såååå fysen, helt grusomt. Jeg laga meg eggedosiskrem, det stoppet alle cravings :lol: var godt og funket :)
Man må bare huske på hva som er lov og ikke, samt ha ingredienser til lavkarbonammis i hus :)
Jeg liker også å kose meg i helgene. Jeg synes at det er fint å lage litt ekstra god mat på lørdagene, og gjerne litt tung mat også. Etter et stort måltid synes jeg at søtsuget blir mye mindre (det skal iallefall mye mindre til for å stilne det)..
Et annet triks som funker for meg er å forestille meg at jeg spiser godteriet. Se for meg at jeg tygger sjokolage og yoghurtnøtter og vingummi, og så spørre meg selv: Har jeg EGENTLIG lyst på det, eller er det bare "ideen" om at nå er det på sin plass med godteri som gjør at jeg fyser? Ofte gjør dette det lettere å holde seg unna. Hvis man kjenner at JA, jeg MÅ HA GODTERI, så signerer jeg alt det folk har skrevet over. Skei ut på lavkarbo. Husk at for eksempel gulrotkakeglasur og suksessterteglasur (gul krem) inneholder bare lavkarboingredienser, bare du erstatter søtningen.. Surf rundt her inne, og finn noen gode oppskrifter. Hjemmelaget is er en vinner!
Altså, ville det nok er nok ikke problemet her.. hadde DET vært ett problem så hadde jeg ikke klart å gå ned 30 kg...
"problemet" nå er at de siste kiloene som skal av sitter bedre enn de som allerede er forsvunnet, og jeg er ferdig med å stå å stange, men jeg sliter med å finne veien min ned..
Så nei, det går ikke på å ikke ville... det er nå en ting som er sikkert!
Her kommer det noe fra meg som ved første øyekast ser dumt ut men som jeg tror har noe for seg.. Bær med meg her..
Dr. Phil sier stadig at du kan ikke slutte med endårlig vane, den må erstattes med en annen vane. Nå liker jeg ikke sitere TV folk i det hele tatt, men dette tror jeg er kloke ord. Dersom du kjenner et sug etter en ting så må du fylle tomrommet med noe annet. Enten som de andre sier med "godkjente godterier" eller med andre aktiviteter.
Har du noe annet du kan gomle på? Har du spurt deg selv "hvorfor vil jeg ha dette? er jeg sulten? Er jeg gomlesjuk? Kjeder jeg meg"? Kaaaan hende det hjelper litt dersom du reflekterer over det før du spiser det? Eller om du tar en slurk med fløte, eller noen paranøtter istedenfor?
En annen ting jeg las et sted på nett (herregud for en mediaslave jeg er) er at dersom du virualiserer at du spiser den tingen, altså du må se føre deg at du åpner skapet, tar av sjokoladepapiret, stapper det i munnen og smaker på det, tenke på hvordan det smaker.. ja det alene kan hjelpe overvinne godtersug for hjernen lager "tilfredsstilt signaler" som går ut til kroppen. Kan visst være et nyttig redskap dersom det gjøres riktig..
Skulle jeg ha spist sånt hver helg, så hadde jeg ikke gått ned et gram selv om det er lavkarbo aldri så mye.
Må rett og slett stå over alt sånn også jeg om jeg vil ned i vekt :(
Jeg pleier å ha små lekre snadder-retter stående klar i kjøleskapet, pent lagt på en asjett. Da er det bare å flerre olasten av og kose seg med lovlig snadder.
Klok av skade lager jeg alltid flere porsjoner, fordi når godsakene ligger pent anrettet på en asjett så er det ikke bare jeg som forsyner meg:rolleyes:
Var veldig glad for at jeg har denne vanen på søndag da jeg bakte Eddie Eidsvåg sitt "Aftenbrød". Det inneholder bl.a. 150 gram honning og lukter sinnsykt godt når det er nystekt. Tennene mine løp i vann av den lukta og minnet om den smaken.
Trøstet meg med en asjett med eggerøre, røkelaks, asparges og hjemmelaget majones..........
Slit i helgene eg også. Har no alltid Kavli sin ost i skiver m bacon i i kjøleskapet; desse lagar eg "kjeks" av i microen. Og sammen med minst 1 glas vatn (eller Pepsi Max i helgene - bittelitt...) så har eg klart meg utan søtsaker.
Men eg ser jo og veit jo at karbane ER høgare i helgene, men kvardagane som teller for meg i alle fall.
Håpar du finn din måte å komme deg gjennom helga på. Skjønnar så alt for godt.... Er ikkje enkelt..
Jeg pleier alltid å ha is i fryseren i helgene. Lager den bare med en skvett fløte, en eggeplomme og moste bringebær/jordbær/blåbær eller smeltet sukkerfri sjokolade. Himla godt og metter såpass at man ikke fyser etterpå:)
Vel, hvis du holder deg unna alt som smaker søtt så forsvinner søtsuget etterhvert. Og da mener jeg alt som smaker søtt, ikke bare erstatninger og juksesukker. Hvis du er sulten, spis ordentlig mat og som nevnt: drikk vann/gå tur/tenk deg om.
Å dempe suget med søtsaker er like tullete som en røyker som tar nikotinplaster for å dempe røykesug; suget vedlikeholdes jo bare lenger...
Ferdigskivet ost fra kavli blir supre "osteknekk" :) Lages i microen eller i ovn; legg på bakepapir og så full effekt på micro i ca 3 min (til de er sprø) eller 180-200 grader i ovn i 8-10 min. Funker både som snacks (godt med rømmedipp til) og som underlag til pålegg. Selv lager jeg av og til minipizzaer av dem - har fyll på ferdig stekte osteknekk (pepperoni, oliven, feta, cherrytomat ... det man har), gulost på toppen og så inn i ovnen igjen. Kjempedeilig lørdagskos :)
Eg spiser meg litt yoghurt eller så drikker er mye for og bli kvitt suget. Vis det ikke funker er det bare og komme seg ut av huse på en tur i frisk luft ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.