og formelen er slik:
Kalorier = fett X 9 + (karbo - fiber) X 4 + protein X 4 + alkohol X 7
Så det å spise som følger er ikke så galt, og lett å huske:
100g fett + 15g karbohydrater + 100g proteiner.
Det vil si det samme som å spise ( dette ved hjelp fra Nille):
66 % fett, 4 % karber og 29 % protein..... sånn ca... fordi fett, karbo/fiber og protein alltid er i samme forhold til hverandre.
:wacko: Litt av en plan du har ! Du behøver ikke være så nøye vettu ! Jeg syns du bør ligge litt høyere enn 15 gram karbo om du skal gå Atkins. Du bør spise 20 gram pr dag, og hoveddelen av disse skal bestå av grønnsaker. Grønnsaker har lite/ikke fett (bortsett fra avocado etc) og bare litt proteiner, så fordelingen din blir ikke tuklet med nevneverdig. Som jeg sa tidligere, følger du tillatte matvare lista, og de mengdene Atkins anbefaler, vil resten ordne seg av seg sjøl. Men det er flott at du er bevisst på å spise fett, protein og karber til hvert måltid. Det er veldig viktig. Om du ikke får til å spise 30 gram protein pr måltid, er det bedre å spise litt mindre og heller ta en liten snack innimellom.... altså dele maten utover litt og ha mellom måltid isteden for 3 store. Mange opplever også at det er bedre å spise en passe stor frokost, en god lunje og et noe mindre middagsmåltid. Mener MHM her inne skrev om at det funket så bra - for fordøyelse og forebrenning. Selv har jeg aldri klart å spise stor frokost. Kroppen vil liksom ikke ta i mot så mye mat så tidlig.
Jeg har ikke erfaring med å gjøre det slik du planlegger, - og kjenner ingen som gjør det slik heller, så det skal bli spennende å følge deg. Kanskje det viser seg å være en hypersmart måte å planlegge måltidene på ! :ja:
Bare ikke la tallene styre deg. Da kan du fort gå lei og miste motet !
Skal prøve å hjelpe deg det jeg kan, men som sagt, jeg har ingen erfaring med denne måten å gjøre det på og kan ikke gi deg noen gode tips pr nu !!
Wow, dette var strukturert og systematisk! :blomster:
Spennende! :)
Grattis med ny journal, - skal bli gøy å følge deg! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.