Makronella sa for siden:
Langehelgen som har vært var en skikkelig arbeidsleir her. Utendørs! Jeg hadde store planer om leke meg på kjøkkenet, men når lysten kommer til gå løs på ting som lenge har vært skjøvet unna er det bare å brette opp ermene. Litt kjøkkentjeneste er det dog blitt. Jeg har bl. a lekt meg med teste ut diverse tilbehør til grillmat. Første som fikk unngjelde var en pakke smør som hadde blitt liggende på benken natten over og var myk og fin til tilsette diverse smaker.
Jeg brukte slump med hensyn til mengdene.
Persillesmør:
Frisk persille og litt sitronskall finhakkes. Jeg brukte urtebollen til stavmikseren. Bland med passe mengde smør og rulle det hele sammen på matpapir (eller gladpack som jeg skiftet til etterhvert ) til en pølse.
[CENTER][/CENTER]
Tomatsmør:
Her brukte jeg soltørket tomat og frisk basilikum. Finhakket også dette og blandet med smør
Chili/urtesmør
Her blandet jeg smør med knust chili (evt sambal oelek) litt estragon, bittelitt cayennepepper og paprika.
Jeg lagde ikke hvitløksmør for dette hadde jeg fra før. Fremgangsmåten for hviløksmør er det samme: Finhakk hvitløk (gjerne så det blir litt biter i smøret og bland med smør )
Persille-, tomat- og Chili/urtesmør
[/CENTER]
Slikt smør som dette legger jeg i frysen. Når jeg skal ha noe av det tar jeg det ut og skjærer av passe mange skiver. Jeg har testet ut og oppbevart f.eks. hvitløksmør i ett år i frysen og det har vært like fint. Pakker det i dobbleplastpose (mest viktig i forhold til hvitløksmør )