< Tilbake til oversikten

spelt og ketose

#1

Bamseline sa for siden:

Jeg har nå fått beskjed om å starte på en sukker og gjær fri kur.:mad:

Det jeg lurer på er om jeg kommer i ketose da?:confused:

Jeg har fått beskjed om å spise spelt brød fra Helios(helsekosten) som inneholder under 1 gram gjær. Ellers inneholder det spelt, havsalt, gjær.(tror det var alt)

jeg skal spise og IKKE spise akkurat det samme som jeg gjorde på ketogen dietten.

Jeg likte det brødet veldig godt, kanskje litt tørt, men er glad jeg kan få i meg litt brød under pålegget. :p
Men dette er en lav karbo diett??
Eller kommer jeg ikke i keotse fordi jeg spiser spelt?

Skal i tillegg ta melkesyre-ettellerannet fra helsekosten. Replete intensive.
og vitaminer og mineraler ernæring som jeg har fått på resept.

vennlig hilsen Bamseline

Kanskje noen kan fortelle meg hva spelt er også?:rolleyes:


#2

Nille sa for siden:

Spelt, også kalt for Dinkel, er en urgammel form for hvete, urhvete. Det er sunnere, har mer næringsstoffer (bl.a. mer jern) og er mindre allergent enn hvetemel. Flere som ikke tåler hvetemel, viser seg å tåle speltmel. Det har 62 gr karbohydrater pr 100 gram, så det er ikke akkurat noe lavkarbomel. Samme GI som hvetemel. På Atkins er det (og andre meltyper) noe av det siste man tilfører av karbohydrater (nesten opp på vedlikeholdsnivå).

Her er en del interessant info om speltmel: www.speltmel.no/

Om du kommer i ketose om du spiser dette brødet, kommer an på hvor mye du spiser. Brødet skal ha næringsinnhold på pakka. De fleste er i ketose rundt 30-40 karber pr dag. Noen tåler mer, andre tåler mindre. Det er helt umulig å si uten å vite hvor mye karber der er i brødet dessverre.

Er det noe spesielt i dette brødet du trenger som ikke er i proteinbrødet til Torkil ? Jeg mener, hvorfor skal du spise speltbrød...... Er det fordi du VIL spise brød, men ikke tåler gjær bare, eller er det andre årsaker ?


#3

Bamseline sa for siden:

hei Nille
Legen bare sa at dette var det brødet jeg kunne spise, fordi det ikke inneholdt så mye gjær og hvetemel. Jeg er allergisk mot gjær(veldig), hvetemel og rug. Soya nådde jeg ikke å bli testet på.
jeg Vil veldig gjerne også ha ett brød å spise, fordi jeg føler ikke at jeg klarer å være uten det. Vil ha noe under alt pålegge.


#4

Nille sa for siden:

AHHH, ja da skjønner jeg !
Har du prøvd Fiber rik forresten ? Litt å variere med om du blir lei av det andre brødet ! 3.7 karber pr skive. Det er det kli i.

Håper det går bra med speltbrød, det er ikke greitt å være allergisk nei !

:klem:


#5

RAGNA sa for siden:

Hvis du tar en titt her: forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=67502#post67502 så er det kjempegode rundstykker der som du kan spise. Den første versjonen er med bittelittegranne rugmel, men så er det noen som har byttet ut det med soyaprotein med godt resultat. Disse rundstykkene inneholder ikke gjær, hvetemel eller rug og har lite karbohydrat i seg. Hvis du skal være i ketose kan du godt spise et par av disse hver dag likevel.

Prøv, de er kjempegode. ;)


#6

Muskat sa for siden:

Hvis du vanligvis spiser brød og samtidig er i ketose, tror jeg ikke det kommer til å bli vanskeligere når du skifter til speltbrød.

Men jeg er også allergisk mot gjær, slår kraftig ut på bare litt gjærbakst, og jeg har bare kuttet det helt ut. Jeg har lagt om kostholdet helt, slik at det ikke er basert på at jeg skal ha pålegg med noe under. Jeg spiser salater, har med gårsdagens middag på jobb og varmer den i mikrobølgeovnen der, og når jeg er HELT desperat etter noe som minner om brød bruker jeg muffins og annet laget med bakepulver. Det var veldig vanskelig til å begynne med, men nå tenker jeg nesten ikke over det. Nøttemuffinsoppskriften som flere har foreslått er veldig god :)
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=525
Helt topp med noen slike muffins til matpakken. Ellers lager jeg soyamuffins, som ikke trenger pålegg, for de inneholder alt som det er. Disse kan spises både varme og kalde, og en av dem er en full lunsj - kanskje sammen med litt grønnsaker for fargens og smakens skyld :)

forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=57166&postcount=2

Hvis du tåler soya er det et enkelt alternativ. jeg lager en bunke, har dem i fryseren og tar dem opp om morgenen - da er de som regel tinet til lunsj.

Muskat


#7

Gine sa for siden:

Hei. ;) Kan jeg få spørre hva slags allergitest som ble utført på deg? Og ble den utført av det offentlige helsevesenet, eller var det på privatklinikk? Jeg har vært til testing på Ullevål, men det gir ikke utslag... Er derfor hos homøopat innimellom, men det bli ganske dyrt i lengden... Får ikke dekt utgiftene / deler av utgiftene av trygdekontoret fordi jeg ikke har diagnose fra lege...

Jeg har brukt spelt i flere år, det fungerer helt som vanlig hvetemel i oppskriftssammenheng.


#8

Gine sa for siden:

:o Oi... forrige melding var til Bamseline.....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.