Kjøp to poser sjokoladekake fra easy living. De er gode og flere liker de. Bare opplys om at de er sukkerfri, slik at folk ikke spiser masse og får ubehagelig mage.
Jeg synes de er gode med krem på, enten vanlig krem og pyntet med bær, eller sjokoladekrem av 50g sjokolade smeltet ned i 3dl fløte( avkjøl godt før du pisker den opp igjen, kan gjerne stå i kjøleskap over natt før pisking).
Når jeg var liten, husker jeg at min mor ofte lagde krydderkake, som virkelig fikk bein å gå på når den ble satt fram på bordet... Her har jeg derfor laget en egen lavkarbovariant av denne, som jeg håper dere setter pris på!
Og bruker du Ketolyse bakemiksen, så har denne oppskrifta bare 2,4 gr karbo pr 100 gr med krydderkake... DET er noe man kan kose seg med til kaffen det...
Denne kaken kan faktisk også lages som sjokoladekake, hvordan har jeg forklart nederst i oppskrifta...
(Eget bilde av kaken kommer senere..)
Ingredienser
500 gr hasselnøtter eller mandler, alt. like deler av hver
100 gr sammalt mel eller ketolyse bakemiks
2 ts. Bakepulver
15 egg
1,5 dl fløte
250 gram smeltet smør
1 krm eller 1/2 ts muskatnøtt eller muskatblomme etter smak
1 ts ingefær
1-2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts malt nellik
Fremgangsmåte
Kjør nøttene i en food prosessor til det ligner et tykt nøttesmør. Tilsett 100 gram mel eller ketolyse bakemiks, bakepulver og krydder. Rør godt. Ha i egg og fløte.Til slutt tilsettes smeltet smør, og alt blandes godt.
Smør en langpanne godt med smør, og legg evt. et bakepapir i bunnen. Ønsker du heller to avlange krydderkaker, smører du to 1,5 liters bakeformer med rikelig smør, og legger evt bakepapir i bunnen, og har krydderkakedeigen i fomene. Husk å la det være igjen 3 cm til toppen sånn at kaken kan heve i formene. Stek i ca. 40-50 minutter på ca 175-200 grader på nederste rille, og la den evt. avkjøles i ovnen. Har ikke laget denne kaken i lanpanne før, så det er mulig at steketiden bør utvides til 60-75 minutter. Kontroller med en strikkepinne om kaken er gjennomstekt.
Ønsker du å lage krydderkakemuffins, har du deigen i muffinsformer, men husk at deigen vil heve, så ikke fyll formene for mye, 1-2 ss med krydderkakerøre, men her må man prøve seg fram. Krydderkakemuffinsene kan du steke på ca 180-200 grader i ca. 15- 20 minutter.
Husk å sjekke med en strikkepinne om det er ferdig bakt før du skrur av ovnen og lar det stå til avkjøling. Blir det for brunt på toppen, er det bare å legge over et flak med bakepapir på slutten.
Skjær kaken i små firkanter, og strø gjerne litt kokosmasse eller Splenda over før servering.
Du kan variere smaken på dette krydderkaka ved å bruke ulike typer nøtter, så du kan blande og mikse mellom hasselnøtter, valnøtter, mandler, pecannøtter osv...
En annen variant er å tilsette ca 2 dl kokos i krydderkakerøra, og gir krydderkaken en saftig, god smak.
Denne kaken kan også lett endres til ei sjokoladekake. Erstatt krydderet med 3-4 toppede bs. kakao etter smak + 3 ts vaniljesukker, utskrap fra en vaniljestang, eller vaniljeessens etter smak. Du lager hjemmelaget vaniljesukker av splenda/sukrin som du lar stå med splittede vaniljestenger i tette glass en tid. Sukrinen må evt. kjøres i en foodprosessor for å få en meliskonsistens.
Kaka kan oppbevaes i kjøleskapet i ca 1 uke, eller fryses ned.
Næringsinnhold pr 100 gr.
Proteiner: 11,0 gr
Fett: 34,7 gr
Karbo: 5,2 gr*
= Bytter du ut det sammalte melet med ketolyse sin bakemiks, så blir karboinnholdet kun 2,4 gr. pr 100 gr.
Tja, noen springformer er jo en del høyere enn en langpanne.. Uansett så er ideen ikke så gal hvis kaka i en springform ikke er så høy.
Formelen vil da bli at faktor = Areal-langpanne / Areal-springkake for å finne hvor mye en må gange kakeoppskriften med. F.eks. er springformen min 23cm (11,5 radius) og langpanna mi er 35,5x41cm så forholdstallet blir 35,541/(3,1411,5^2) = 3,5.
Nå forsto jeg hvorfor langpannekakene er populære :-D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.