hjertemat sa for siden:
Jeg er ikke HELT 100 % inne i lavkarbo, men jeg mener da at disse må være lavkarbo? Jeg spiser ikke sukker, mel, gluten eller melk, så disse er fri fra det, men man kan helt sikkert bytte ut rismelken med fløte om man ønsker det ;) De ble i alle fall gode og minner om amerikanske cupcakes.
Vaniljecupcakes
1,25 dl kokosmel
1/4 ts salt
1/2-1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
3 egg
1,25 dl grapeseedolje/smaksnøytral olje
1/2 dl xylitol/sukrin
10 dråper stevia vanilje
1,25 dl rismelk/annen melk/væske
Bland det tørre.
Bland det våte.
Hell det våte i det tørre og bland godt.
Ha evt i hakket sjokolade, bær osv. Jeg hadde i frosne blåbær (etter at de var fordelt i former).
Ha i smurte former. Du kan lage 6 store eller, som jeg, 9 litt mindre.
Stek på 175 grader, 20 minutter , men juster litt ettersom hvilke størrelse du velger. Mine 9 stod i 20 minutter.
Avkjøl helt før de nytes!
NB! Kokosmel er litt spesielt å bake med, så tror ikke det går å bytte til annet mel.
For noen dårlige webkamerabilder, se her:
hjertemat.blogspot.com/2011/06/vaniljecupcakes-med-sjokoladefrosting.html
Sjokoladefrostingen er fri for melk, hvis noen trenger tips til det :)