< Tilbake til oversikten

Hva gjør kjeks og knekkebrød sprø?

#1

Paris sa for siden:

Dere som er gode på baking - hva er det igrunn som gjør at kjeks blir kjeks -sprø og gode, samme med knekkebrød.

Hva er forskjellen på dette og annet bakverk som blir mykt:o


#2

Carisma sa for siden:

Jeg vil anta væskemengden har noe å si


#3

Charlott sa for siden:

Samt tykkelsen på bakverket og steketid/temperatur... ?


#4

Bonitta sa for siden:

Steketiden er avgjørende.
Når man lager knekkebrød f.eks så må de stå i ovnen helt til de er sprø, samme om det betyr dobbelt så lang steketid som angitt i oppskriften ;)


#5

Furine sa for siden:

Eg går som regel for lavare temperatur, og lar dei stå lenger i omnen. Tek jo litt lenger tid, men betre enn at dei blir svidd.


#6

Yrla sa for siden:

Sirup gjør dem seige, lite fett og ekstra væske gjør dem sprø, men først og fremst natron og noe surt som kulturmelk gjør dem sprø.


#7

krokodillen sa for siden:

Knekkebrød kan tørkes etter steking, enten på lav varme i ovnen, eller spredd utover. Jeg pleier tørke dem i ovnen en halvtime og deretter la de ligge på kjøkkenbordet til neste morgen. Pleier snu dem før tørking, de er mest fuktige på undersiden.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.