Hei hei. Jeg har drevet med lavkarbo til og fra i flere år nå, og tenker at nå skal jeg prøve å stramme inn igjen. Har dog et lite problem som jeg håper dere kan hjelpe meg med. For hver gang jeg har prøvd, så stopper vekta mi på rundt 74 kg (i ketose). Den vil ikke gå lengre ned enn det!! Jeg er 165 cm så med en slik vekt er jeg 10-15 kg overvektig. Jeg tror derfor ikke at dette er idealvekta mi, har faktisk en livvidde på ca. 92 cm på det smaleste og det er altfor mye!! Opplever også at det går enda tregere når jeg trener.
Hva gjør og gjorde dere som hadde 74-76 kg som utgangspunkt? Jeg ser jo at det er mange her i denne kategorien som har klart å gå ned en del i vekt uten å bruke 1 år på 10 kg liksom.
Hvor mye spiser dere? Jeg vil gjerne ha dagsmenyer lagt ut med mengde og slikt :)
Tror og håper at om jeg har mengder å forholde meg til, så kanskje det vil løsne. Om noen ikke vil legge ut dette her, så kan dere gjerne sende meg privat melding om det :) Jeg vil bare så gjerne ha litt hjelp slik at jeg ihvertfall klarer å komme meg under 70 kg. Har en vanskelig og vond kropp, og disse ekstrakiloene er derfor ingen fordel da jo tyngre jeg er jo mer smerter for meg :(
Du må redusere mengdene etter hvert som du blir lettere.
Hvis du liker å måle og registrere alt kan du bruke diett.no
Da får du en god oversikt over inntaket.
Her er det en utregningsmetode hvis det butter imot, i forhold til mengder karbo, proteiner og fett.
20 kcal pr kg kroppsvekt pr døgn, men litt mer hvis du trener hardt.
15 g. karber daglig
1-2 gram protein pr kg kroppsvekt pr døgn. 1 gram ved ro, opptil 2 gram ved hard trening.
Resten av energien skal komme fra fett.
Ved 74 kg blir regnestykket 1480 kcal totalt fordelt på
15 g karbo a 4 kcal = 60 kcal
1.5 g. protein x 74 = 111 g a 4 kcal = 444 kcal (eller x 1 ved ro, x2 ved trening... da må alt regnes om)
Protein og karbo er da totalt 504 kcal, og resterende 976 kcal skal derfor komme fra fett. Det utgjør mellom 108-122 gram fett daglig (1 g fett er mellom 8 og 9 kcal).
Takk takk! :) Men jeg ønsker nå likevel å høre om hva folk spiser, hvilke menger osv, som hadde rundt 74-76 kg som utgangspunkt og som har klart å gå ned i vekt. Ser jo at det er flere her på forumet så kan dere være så snille å dele "formelen" for vektnedgang med oss som sliter?? :p
Hei! Det er ikke gøy når en føler at kroppen jobber i mot en. Jeg er nå normalvektig, men jeg har også stått fast med 10 kg overvekt. For å få kroppen i gang var jeg knallstreng på South Beach fase 1 i ca 3 uker, og gikk faktisk ned de 10 kiloene i den perioden. Det kan jo være at det ville være noe for deg også? Du kan lese om SB på forumet, står masse nyttig her, men i bunn og grunn er det lightprodukter, magert kjøtt og grønnsaker med riktig type karb. Det skal sies at jeg synes SB var tøft, og jeg orker ikke en runde til, men at det ga resultater er det liten tvil om:)
Hei Beate.
Jeg er vel en av de du etterlyser :) Startet LCHF i februar pga dårlig søvn og migrene. Vekt var 74,5 kg, BMI ca 25.
Veier nå 68, BMI 23,5. Har gått sakte ned, med platåer på minst 4 uker. Gikk ned igjen etter familiebesøk i 4 dager med høykarbomat :confused: :confused:
Mitt typiske hverdagskosthold:
Frokost: Ett kokt egg med majones og en avokado.
Lunsj: 2-3 skiver (à 20 gr) proteinbrød med smør og Brie.
Middag: Kjøtt/fisk med grønnsaker og fløtesaus eller smør.
Eventuell kvelds: Som lunsj (1-2 skiver, elsker Brie :D), en neve nøtter eller ett egg.
I helgene ekstra kos med ostechips, nøtter og pepsi max!!!!
Dette er altså hovedtrekk i mitt kosthold. Kanskje det kan si deg noe???
I allfall, lykke til, Effie :frosk:
Du sier at du har gått på lavkarbo av og på i flere år, hvor lenge går du på det om gangen da? For noen bruker lengre tid på å gå ned. Jeg startet selv på 73 kg, og er nå nede på 64.5 og dette har tatt meg 4 og en halv måneder, noe som egentlig er lang tid. Det er ikke et halvt kilo i uken engang. Så kanskje du har gitt for fort opp?
Jeg har gått på lavkarbo i 7 uker nå. Startvekt på 77 kg, og er nå nede i 68 kg. Jeg har kjørt litt streng ketose diett, eller dvs jeg spiser såpass lite karbohydrater at jeg går inn i ketose. Lager ALL mat fra bunnen av, sauser, dressing, supper, rene kjøttprodukter, mye egg, og diverse salater. Jeg har ikke brydd meg om at man "MÅ" ha så så mye fett om dagen, men selv med dager uten fett har vekten gått nedover.
Spiser 3 måltider om dagen, det har liksom vært nok nå som jeg har begynt på lavkarbo. Frokost er som oftes omelett, lunsj blir middagsrester, også lager jeg middag på kvelden. Typisk middag kan være hjemmelaget suppe, kylling/svin med salat, fisk med salat, "lavkarbo" grillmat osv...
Og i det siste har jeg tilogmed kost meg på Lørdager med vanlig "høykarbo" godteri, uten at vekten har stoppet opp. Dvs vekten står i ro to dager etter lørdag, deretter raser vekten ned igjen. (MUlig jeg er heldig der).
Mitt mål er 60 kg (er 168 cm høy), så jeg vil nok forbli i lavkarbo i god tid fremover. Håper jeg svarte på noe av det du lurte på?
Prøver å blåse litt liv i denne tråden igjen jeg ;)
Jeg vil gjerne se flere eksempler på hva dere spiser for å se om noen har funnet formelen for vektnedgang når kroppen ikke vil slippe så mye mer :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.