< Tilbake til oversikten

Rårørsukker, uraffinert sukker

#1

Trixie sa for siden:

Har hørt en sak om at "brunt uraffinert sukker ikke har karboer". Stemmer dette?:confused:


#2

manebane sa for siden:

Nei. Eneste forskjell fra annet sukker er smaken.


#3

krokodillen sa for siden:

Nei! Masse karbohydrater.

Rårørsukker har derimot beholdt litt vitaminer og mineraler fra planten det er laget av.

Brunt sukker som selges i vanlige butikker er noe annet, bare vanlig hvitt sukker blandet med sirup.


#4

manebane sa for siden:

Men så lite vitaminer og mineraler at det ikke har noe å si helsemessig. Med andre ord ingen vits å velge rårørsukker fremfor annet sukker. Sukker er sukker!


#5

Lillemy71 sa for siden:

Ja verden vil bedras, hører mange (bla her på jobb) som bruker brunt sukker for det er jo mye sunnere - ehhhh nei, det er jo bare sukker farga med melasse (som er et biprodukt av sukkerproduksjon). Desverre sukker er sukker uansett farge og er bare karber.


#6

Manina sa for siden:

Dette gjelder brunt sukker, og ikke rårørsukker. Det siste er uraffinert og ubleket. Uansett, som de over sier; det er sukker. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.