Annne sa for siden:
Aspargessesongen er kommet, og jeg vil gjerne dele mine to beste oppskrifter med denne magiske grønnsaken. Del gjerne deres beste oppskrifter under.
1: Sennepssurret asparges
1 bunt asparges
1 stor ss smør
2 stor ss dijonsennep
sitronsaft
pepper
Fres aspargesen først i tørr panne på høy varme, til den får farge og blir litt mør. Ha oppi smør, og la det smelte før du har oppi sennep og sitron, og rører så dette får fordelt seg rundt aspargesen. Dryss over litt nykvernet pepper før servering.
2: Asparges med spekeskinke, chèvre og parmesan
noen aspargestopper
chevre
spekeskinke
parmesanost
pinjekjerner
tomat
1 ss balsamicoeddik
1 ss ojle
1 ts dijonsennep
Legg spekeskinken i bunnen av en ildfast form. Fordel asparges over disse, i ett lag. Smuldre over biter av chevre, raspet parmesan og pinjekjerner, og sett formen inn i ovnen på 200grader til osten er smeltet og aspargesen mør.
Mens retten står i ovnen, skjærer du tomater i biter, og blander eddik, sennep og olje. La tomatbitene trekke litt i dressingen, og hell over aspargesen når den er ferdig i ovnen.
Har dere flere gode aspargesoppskrifter??